…за Здравето с Любов… Разкази, които лекуват… СЕ РОДИ!

ПРЕМИЕРА КНИГА

21 дни да промениш ЖИВОТА си!

ПРОЕКТ ЗДРАВЕ

филм за Ади и Милен – БЪДИ ПРОМЯНАТА!: https://www.youtube.com/watch?v=_BRCrE780KY&t=776s

 

Стефани Цанова:

Мечтая…

Мечтая за много неща…

Мечтая всеки ден…

Мечтая по много…

Мечтая НОВАТА КНИГА НА МОИТО ВДЪХНОВЯВАЩИ РОДИТЕЛИ да стигне до вашите сърца защото те я написаха за вас…от сърце…

Мечтая книгата на Мама и Тати да стигне до повече хора, отколкото сме тук в залата, защото…тяхната НОВА КНИГА е повод и причина някой да се събуди за Нов и Пълноценен Живот в Здраве.

Мечтая…книгата на моите обичани Родители да се окаже в ръцете на хора, които нямат здравни неразположения. Да попадне в техните ръце за превенция на тяхното Здраве, за знание, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

Мечтая повече хора да разберат, че Животът е ПРЕКРАСЕН БЕЗ БОЛЕСТИ.

Аз, Стефани Цанова, голямата дъщеря на Ади и Милен, съм на 24 години и не спирам да мечтая за ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ. Моята възраст е млада и сега е най-вече времето да мечтая най-много. Примерът на моите Родители е показателен за това, че човек може и трябва да мечтае до дълбоки старини. И не просто да мечтае, ала и да осъществява всяка една своя мечта.

Мечтая на 24 така, както моите родители са ме учили: да мечтая смело, да мечтая без задръжки, да мечтая по много, да мечтая накуп, да мечтая постоянно и най-вече да следвам с упорит труд и постоянство осъществяването на всяка една моя мечта.

Мечтая…21 дни да промениш ЖИВОТА си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ да промени СЪЗНАТЕЛНОСТТА НА МНОГО ХОРА, ДА ГИ ПРОБУДИ ЗА ПРОМЯНАТА, която се оказва неизбежна в даден момент от човешкия Живот – по различен повод и по различно време, и все пак неизбежна и наложителна.

Мечтая Мисията на моите Родители БЪДИ ПРОМЯНАТА! да прехвърли границите на нашата страна и да продължи с Пробуждането, което носи в себе си.

МЕЧТАЯ…

 

Лени Цанова:

Мечтая…

Мечтая книгата на моите страхотни Родители да ви причини ОЩЕ ЗНАНИЕ, ДА ВИ ПОДКАНИ ДА ПОВЯРВАТЕ В СЕБЕ СИ ОЩЕ ПО-СИЛНО, А НЯКОИ ДА ПРОБУДИ ЗАВИНАГИ за НОВ ЖИВОТ в ЗДРАВЕ И ПЪЛНОЦЕННОСТ.

Мечтая книгата им да даде вяра на хората. Те успяха да направят това с първата си книга, която се роди точно тук, в тази зала, на същата дата, точно преди една година. ЧРД, НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. НИЕ ПОБЕДИХМЕ РАКА. ЧРД, книга Първа на Мама и Тате с пожелания да продължаваш да Пробуждаш хората.

Мечтая книгите на Мама и Тате да пребъдат във времето в името на хората, за които те са написани.

Аз, Лени/Милена Цанова, малката дъщеря на Ади и Милен, съм на 19 години и не спирам да мечтая за ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ. Да, аз съм много млада и сега най-вече е времето да мечтая най-много. И аз не просто мечтая – аз осъществявам мечтите си.

Мечтая на 19 така, както моите родители са ме учили: да мечтая смело, да мечтая без задръжки, да мечтая по много, да мечтая накуп, да мечтая постоянно и най-вече да следвам с упорит труд и постоянство осъществяването на всяка една моя мечта.

МЕЧТАЯ…

 

Стефани Цанова

Пробуждане

В Живота си човек се пробужда няколко пъти и по няколко причини.

Първото Пробуждане се случва при нашето раждане. Мигът, в който леко ни ощипват, за да поемем първата глътка въздух и запеем ревливо. Второто Пробуждане идва, когато отиваме в първи клас, защото се чувстваме вече наистина значими – „Вече съм голям!“. Третото идва в мига, в който пеперуди затършуват в корема ни при първото влюбване. Пробуждане се случва и тогава, когато завършиш средното си образование и се окажеш на кръстопътя на твоята вече лична самостоятелна реализация в Живота. Не случайно всички ни пожелават „На добър час по пътя на Живота!“ Следващото толкова истинско Пробуждане идва, когато дадем Живот. Първото докосване до малкото вързопче е незабравимо. А, ако се случат да са повече вързопчета, се пробуждаш и още, и още… Пробуждането идва и с идеята да заживееш с някого – да споделиш личното си пространство в името на Любовта. Всъщност, хората се пробуждат много пъти в името на някой миг, момент, емоционален порив или важна случка.

Има едно Пробуждане, което се случва вече на много хора. Едно Пробуждане, за което обаче не всеки човек се събужда.

Наричаме това Пробуждане „болест“.

Ах, как не ни се иска хората да се пробуждат, заради нея. Но то се случва… при някои. Онези някои, които се събуждат от дълбокия сън на незнанието, на неискането за моженето, търсенето и победата на нея… над болестта…

Защо някои се пробуждат, а други не?

Защо някои искат, а други не искат?

Защо има успели и неуспели в борбата с болестта?

Защо има „Защо?“?

…Мечтая тези думи на Мама и Тате да стигнат до сърцето на всеки един от вас. Те са написани преди четири години в сърцата им, когато…тя…болестта се настани в нашия Щастлив Дом, за ни погълне, обезсърчи, нарани, обезвери и уплаши.

…Само че…тя…не успя. Не, не успя, защото…ние не позволихме да ни погълне, да ни обезсърчи, да ни нарани, да ни обезвери, да ни уплаши… Може би, малко… да, уплаши ни, но не задълго. НИЕ Я ПОБЕДИХМЕ!

МЕЧТАЯ…ВСИЧКИ ДА Я ПОБЕДЯТ! МЕЧТАЯ…

Мечтая всеки един човек на земята да Повярва, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО! Аз зная, че ВСИЧКОТО НАИСТИНА Е ВЪЗМОЖНО, ЗАЩОТО ЖИВЕЯ С ХОРА, КОИТО ГО ДОКАЗВАТ ВСЕКИ ДЕН – с всеки изживян ден, с всяка своя дума, с всяка своя постъпка и всяка своя мечта…

 

Милен Цанов:

Мечтая и тази наша книга да заеме достойно място в библиотеката на много хора, но не по причина „болест“, а за превенция на тяхното Здраве. Ако все пак тя се окаже на полицата ви у дома, защото болестта ви е подканила да я прочетете, то ние мечтаем вие да се качите на борда на собствената си амбиция за Живот, да затегнете коланите, да се държите здраво и да потеглите към приключението на Живота си, наречено „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

Ади Цанова:

А аз мечтая хората да осъзнаят, че Пътят на Промяната не е равна пътека, а по-скоро символ на едно по-високо ниво на съзнание, което надграждаме според необходимостите в Живота си.

Милен:

Мечтая за повече разбиране и уважение към старанието на хората като нас, които разказват своите истории за вдъхновение на други. Пълното отричане на постигнатото без помощта на конвенционалните методи е напълно излишно, защото обозримото бъдеще чертае нещо много интересно на хоризонта и то се нарича „Нашествието на инакомислещите, на пробудените, на знаещите“.

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят че спонтанната ремисия не е чудо, а резултат от целенасочени усилия за победа над болестта – усилия, цел, търпение и вяра.

Милен:

Мечтая хората да осъзнаят, че ние не сме родени, за да бъдем болни, че тайната на доброто Здраве е в непрекъснатото прочистване на организма във физически и емоционален смисъл, и че със заемането на позиция „ултрапревенция“, човек си гарантира не просто дълги години Живот, а пълноценен Живот в годините.

Ади:

Мечтая хората да разберат, че никой не ни е длъжен. Човек сам е отговорен за действията си и следва да понесе самостоятелно последствията от тези действия, без да търси виновници с високо вирнат показалец напред. Точно в този жест хората обикновено губят най-много време, вместо вече да побеждават болестта. Стига сме очаквали чудеса от другите!

Милен:

Мечтая хората да осъзнаят, че кризите са онези, които предизвикват еволюция, че кризите са поводи за спонтанна Промяна. Разбирането на това явление е и причината, и поводът да превърнем утре в Нов Живот.

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят, че в Зона комфорт нищо не расте и не се развива, че тази зона е табу за търсещия Здраве. Време е хората да спрат да робуват на сигурността.

Милен:

Мечтая хората да спрат доброволно да робуват на предразсъдъци в подчинение и с послушание да се осланят на морални клишета и да живеят в постоянен страх да не рискуват. Животът ни се предоставя само веднъж! Нима ще пропуснем шанса все пак да опитаме?

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят, че не е нужно някой обезателно да се появи, за да им покаже посоката. Да, повечето ще са напълно доволни да тръгнат, накъдето им се посочи, защото самите те не знаят накъде са тръгнали. Тази неспособност да мислиш за самия себе си е отчайващо покъртителна и тя води до липса на готовност да защитаваш правото си на щастие и себеосъществяване.

Милен:

Мечтаем хората да се събуждат с „ЗА МЕН НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!“, защото така се променя светът.

Ади:

Истината е, че във всеки един от нас мъждука силата да промени нещата. ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

 

МИЛЕН РЕЧ

Добре дошли, Приятели на Здравето!

Много съм щастлив и развълнуван да споделя един от Най-щастливите дни от Живота ми с Вас! ДНЕС!

Знаете ли, Животът е изпълнен с много очарования и много разочарования, върхове и падения. По житейския си път всеки среща трудности, препятствия и несправедливости. Понякога те са толкова големи, че могат да надвият човешкия дух.

Искам да споделя с вас една историята за Готовността и за Решителнистта, за Любовта и за Вярата, за Силата на човешкият дух и за Силата на избора!

Преди много години Аз и Ади се срещнахме и влюбихме. Ние създадохме Семейство. Ние бяхме още деца, вече отглеждащи свои собствени деца. Първата ни дъщеря се роди, когато ние бяхме на 18, а втората, когато бяхме на 22.

Дали бяхме готови да бъдем родители на тази крехка възраст? Не!

Дали искахме да бъдем родители? Да! Защото вярвахме в нашата любов и семейните устои. Ние не можехме един без друг, защото бяхме Влюбени! И решително поехме напред!

Дали положихме усилия? Да! Огромни услиия, за да задвижим колелото на съвместния ни Живот с отдаденост на Любовта и с вяра в Добротата на Живота.

И вижте сега – какво семейство само! Истински юмрук в лицето на болестта.

За тях съм готов да се боря до сетният си час!

Преди повече от 21 години създадохме първата си професионална рожба (Ред Девъл Кетеринг), която изгради устоите на цяла индустрия и до ден днешен е флагман в бранша.

Дали бяхме готови? Не!

Дали имахме възможности? Категорично, не! Стартовият ни капитал през далечната 1997 година възлизаше на нищожните 200 долара за онова, което искахме да сътворим.

Дали вярвахме в успеха? Да! Без колебание се хвърлихме в дълбките води на бизнеса.

Дали положихме усилия? Да! И то какви усилия…

За пореден път нашито дързост и решителнист бяха в основата на успеха.

Преди повече от 19 години Ади стратира изграждането на сватбената индустрия.

Със своите две книги (Помощ! Омъжвам се и предСватбен дуел, курсовте за сватбени агенти, курсовете по аранжиране и декор с цветя, курсовете за събитийни мениджъри, тя изгради тухла по тихла един бранш, една вече огромна индустрия у нас. Към днешна дата Ади е подговила и обучила над 150 сватбени агента!

Дали и за това нейно начинание бяхме готови? Не! Но с решителни действия, вяра и постоянстео ние отново успяхме!

Преди 14 години ние създадохме още една компания (райт рентъл) – още една индустря!

Дали бяхме готови? Не! Но в наши дни това наше професионално дете е абсолютен лидер на пазара!

Скъпи Приятели, не си мислете, че всяка наша идея се е увенчала със 100% успех! Ние не сме идеални, перфектни. И ние сме попадали не един или два пъти в капана на егото и сме губили по някоя друга битка в Живота. Но без тези обрати Животът би бил твърде банален. От тези моменти на „падане“ с последвало ставане сме научавали най-цените си лични и професионални уроци!

Да, за съжеление, ние хората учим, само когато Животът ни изпитва, само когато е трудно и страдаме. Жалко, но факт.

Диагнозата рак се оказа най -голямата възможност в нашият Живот! Вярвате или не. Животът ни се превърна в една невероятна привилегия. Всичко, което сме и правим от 4 години до днес, и ще продължим да правим, се дължи на този обрат в нашият Живот.

И като че ли, всички други моменти от нашият Живот са ни водили към най-важния и най-съдбоносния урок – диагнозата рак!

Дали бяхме готови за диагнозата рак? Не! за нея изобщо не бяхме готови!

На по-късен етап от време си дадохме сметка, че целият ни житейски път стъпка по стъпка ни е водил и подготвял за този съдбоносен момент по някакъв начин и с определена причина – към момента на Промяната, на един катарзис, който трябваше да бъде изживян, вдишан и преодолян.

Няма да скрия, вие знаете, защото сте чели нашата Първа книга, че в началото се страхувах, аз плаках много, колебаех се, съмнявах се… Страхът бе завладял цялата ми същност… Но това бе за кратко, докато не се изправих срещу него и не казах: От другата страна на Страха се намира моята Свобода и моето Здраве!

Дали бях готов за това Приключение? Не! Но аз поех цялата отговорност, изправяйки се срещу болестта и поех цялата отговорнст за случилата се с мен върху себе си, защото аз бях този, който си бе причинил диагнозата с някои неразумни постъпки в моя ежедневен Живот. Тази Истина ме поведе към Победата над диагнозата рак и АЗ ПОБЕДИХ!

Преди един месец аз се изправих на старта на едно от най- големите спортни предизвикателство в света, познато като IRONMAN – 3.8 км плуване, 180 колоездене и 42,200 бягане.

Дали бях напълно готов за това изпитание? Не! Не бях напълно готов, защото, поради тежка травма, аз пропуснах близо два месеца от активната си подготовка – така наречената „основна фаза”. Въпреки болката и леката неувереност, аз застанах измежду първите на старта с високо вдигната глава и с непоклатимо съмочуствие, че мога и че ще успея да мина по отличителния за това състезание много дълъг червен килим и финалната арка, което посрещат Железните хора. АЗ, МИЛЕН, НА 22 СЕПТЕМВРИ СТАНАХ ЖЕЛЕЗЕН ЧОВЕК! ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ МИ ДАВА ТОВА ЗВАНИЕ И АЗ МНОГО СЕ ГОРДЕЯ С НЕГО, ЗАЩОТО АЗ САМ ГО ПРЕВЗЕХ И ТО НЕ СЪС СЕТНИ СИЛИ, А С ПЪЛНА УВЕРЕНОСТ КАКТО В МИСЛИТЕ СИ, ТАКА И НА ФИЗИЧЕСКО НИВО.

Това мое участие в най-голямото състезание в света е миг във времето на Живота, за който си заслужава да се бориш и да успееш! Това са моментите, за които си заслужава да живеем! И аз не просто успях, а завърших далеч преди планираното от самия мен време. Завърших с усмивка, с вяра и решителност, че обезателно трябва да продължим с Мисита ни – да помагаме на хората да се осъзнаят и пробудят за пълноценен Живот. Завършх в прегръдките на моето Семейство. Те, моите момичета, Стефи, Лени и Ади бяха там, след финалната арка и крещяха като обезумели за моя успех. Цяла Италия ги чу! Хубава история, нали?!

Нека ви разкажа още една хубава история. За един от участниците, с който рамо до рамо преодоляхме първата дисциплина – плуването. Излизайки от водата, аз стъпих здраво с двата си крака здраво на земята и се затичах към зоната за преобличане за следващата триатлонска дисциплина, а той от водата бе поет от двама доброволци, защото нямаше как да продължи по пясъка сам. Той е лишен от тази самостоятелна възможност. Той няма крака. Името му е Алекс Занарди – небезизвестен състезател от формула 1.

Алекс в разцвета на силите катастрофира с булида и изпада за няколко седмици в състояние на кома. Събужда се и първото, което вижда е, че няма два крака. Първият въпрос, който си задава, след като вижда отрязаните си крака, е „Как ще продължа да правя любимите си неща без два крака?“. И отговорът е…категоричен, че новото му състояние няма да го спре да живее и да прави всичко, което обича.

За първи път Алекс участва на параолимпийските игри в Лондон и печели два златни, и един сребърен медал. Същото повтаря и на олимпиадата в Рио.

В Червия Италия Алекс завърши на 5 място м/у професионалните атлети с постижение от 8 ч и 26 м. ЧОВЕШКИЯТ ДУХ И ПОТЕНЦИАЛ СА БЕЗКРАЙНИ!

Скъпи Приятели на Здравето, не чакайте, поемете Живота си в собствените си ръце! Бъдете Решителни и Дръзки. Променте съдбата си, променяйки себе си!

Запомнете: Когато се изправите пред предизвикателството (пред болестта) единственото, което трябва да направите, е да се вдигнете и да продължите напред смело и с поглед, устремен в Победата. Даже и да не сте готови! Има ли изобщо някой, който е готов за всичко, или най-вече за болестта? не! Няма. Продължете с Вяра, с Решителност, с Постояноство и Любов в сърцето си за Най-доброто, което тепърва предстои във вашия Живот на Земята.

Докато сме живи, ние можем да се противопоставяме на трудностите. Само мъртвите не могат да станат, когато са паднали!

Няма значение дали предизвикателството е голямо или огромно. Запомнете! Стъпка по стъпка с вяра, с постоянство, с търпение и с Любов към себе си и света можем да се преборим и с най-трудните моменти в Нашият живот. Можем! Заложено ни е! НИЕ СМЕ ПОБЕДАТА! ВИЕ СТЕ ПОБЕДАТА! ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ПОБЕДИТЕЛИ!

АДИ РЕЧ

Две книги! Два Наръчника за Здраве, написани от нас за хората от сърце. В разкази, в истории, в поуки, в съвети, в идеи, във вярвания и с огромно вдъхновение. Шест месеца от моя Живот на писател посветих на написването на втората ни книга. Шест месеца, по време на които нито за миг не вдигнах глава, защото поех на плещите си още един огромен товар, съпроводен с огромна отговорност. Плашещо е. Но само в началото. С всеки един последвал ред ставаше все по-леко и леко, защото осъзнавах, че това, за което пишем може да помогне някому да живее. Да, да живее.

Като физически изпълнител на написването на книгите ни аз се усамотявам на нашата каравана на къмпинг Реа, където ден и нощ, нощ и ден търся, проучвам, препрочитам, сравнявам, анализирам, дискутирам и…пиша. Подхождам с огромна отговорност към всяка информация, която сме дискутирали с Милен, в книгите ни, защото зная, че хората се доверяват. Често даже без да правят това осъзнато. Зная, че има и такива хора, които ще проверят всеки ред, ще го осмислят, ще го прехвърлят три пъти през собствените си вярвания, за да стигнат накрая до онова, което чувстват истински, че е тяхното, че е онова, което ще им помогне и те да победят болестта.

В ПЪРВАТА НИ КНИГА „НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. НИЕ ПОБЕДИХМЕ РАКА.“ НИЕ СПОДЕЛИХМЕ СВОЯТА ИСТОРИЯ – ИСТОРИЯ ЗА ПРОБУЖДАНЕТО, ЗА ПРОМЯНАТА. Целта на Първата ни книга бе да запознае широката аудитория с инакомислието, което ни поведе към изконното човешко Здраве, че диагнозата рак не е присъда и че болестта не е наказания, а ЗОВ ЗА ПРОБУЖДАНЕ.

ВТОРАТА НИ КНИГА Е НАДГРАЖДАНЕ, което неизбежно следваше да бъде споделено вече от друга точка на пречупване – на ХОРА НЕ ПРОСТО МЕЧТАЕЩИ И ОСЪЗНАЛИ ПРОМЯНАТА, А НА ХОРА, КОИТО Я НОСЯТ В СЕБЕ СИ. НА ХОРА, КОИТО С ЛИЧНИЯ СИ ПРИМЕР ВДЪХНОВИХА МНОГО ДРУГИ да тръгнат по Своя Път на Промените – уверено, смело, решително, с вяра, с търпение, с постоянство и със знания.

ЗНАНИЕТО – то е било, е и винаги ще остане единствената врата към ВСИЧКО В И НА ТОЗИ СВЯТ. Не е имало, няма и не ще има друга врата. ПЪЛНОЦЕННИЯТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ИМА ЕДНО ЛИЦЕ И ТО Е ЗНАНИЕТО.

С написването и на тази наша книга аз, Ади, си подарих едно невероятно изживяване, което споделих в много сълзи, уж забравени чувства, поуки и… Ние жените сме толкова склонни към чувства и все РАЗНОЦВЕТНИ… И плаках, и се смях, и се губих от време навреме във…всичко…в нея, в книгата, в…това, което искахме, двамата да споделим с вас.

Книгата ставаше все по-голяма и по-голяма, а аз исках и повече, и повече, защото…има толкова много да се каже, за да повярвате още по-силно в Силата на Промяната, в Любовта на Живота към вас, във Вярата, която ви се предлага наготово от него…от Живота, за да сте щастливи всеки миг от вашия Живот.

По едно време, някъде към края, мислите ми вече издъхваха, ръцете ме боляха от тракането по клавишите, главата тежеше от разсъждения и съждения, дробовете тежаха от липса на движение, гръбнакът напускаше и той фронта от дългото седене зад компютъра. Ала все нещо…отново и отново всеки ден ме вдигаше на крака, за да седна отново зад него и да продължа в името на тази Книга за Здраве. АЗ ПРАВЕХ ВСИЧКО ТОВА С ЯСНАТА МИСЪЛ, ЧЕ ПИШЕМ НАШИТЕ КНИГИ, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕМ ДА НАТРУПАТЕ ЗНАНИЯ ПО ЛАВИЦИТЕ НА ВАШЕТО СЪЗНАНИЕ.

Не можете да си представите колко съм щастлива днес, че  сме тук отново заедно и ви я представяме – ТЯ, НАШАТА ВТОРА КНИГА ЗА ЗДРАВЕ, СЕ РАЖДА! А НАШАТА ПЪРВА КНИГА НАВЪРШВА ЕДНА ГОДИНКА ОТ СВОЕТО РОЖДЕНИЕ.

Не ми е мъчно, не ми е тъжно за пропуснатите дни на плажа или на каяка. Аз се отдадох и в това накрая тежко отдаване аз се чувствах отново много щастлива. За възможността, за подкрепата и Обичта на Момичетата ни, които толкова силно вярват в „най-невероятната жена на света – мама Ади“, … Любовта на Милен и неговата откровена човешка гордост с мен…тя силно ме крепеше. И пишех, и редактирах, и пак пишех и…накрая…ето ни тук, ОТНОВО ЗАЕДНО. И аз отново съм готова да ви се отдам, да се раздам, както правя това всеки ден от страниците на нашата социална група УДОВОЛСТВИЕТО ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ! БЪДИ ПРОМЯНАТА! Ваша съм…

ПЪЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ С ЦЕНАТА НА ЖИВОТА – ТОВА Е ПРОЕКТ ЗДРАВЕ!

Ние осъзнаваме, че ПРОЕКТ ЗДРАВЕ е УЛТРАМАРАТОН, който не всеки ще приключи. Някои ще тръгнат по трасето след сигнала „Старт!“, но не след дълго ще се откажат. Други ще тръгнат и ще напуснат отегчени и нетърпеливи малко преди финалната права. Трети още с погледа към дългото трасе ще се откажат преди времето за тръгване. Е, нищо… Все пак ние опитахме отново и ще продължаваме да го правим. Ако не сме успели този път да ви задържим в нашата Мисия, ще се възползваме от следващия си шанс. Изборът е ваш, решенията също са ваши. Ние оставаме на разположение с нашата Мисия Здраве. Тя е и вашата Мисия. И, ако все още не сте го осъзнали, знайте, че предстои…

ВАШЕТО ОЛИМПИЙСКО СЪЗНАНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ИСТИНСКИ ЖИВОТ ВЕЧЕ СА ПРИЧИНА ДА СТАНЕТЕ ЛИДЕР С ТИТЛА В СВОЯ СОБСТВЕН ПРОЕКТ, НАРЕЧЕН „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

ПРОЕКТ ЗДРАВЕ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ КАТО СЛОГАН ЗА ХОРАТА, КОИТО НАСТОЯВАТ ДА ЖИВЕЯТ.

И тази наша книга бе написана от нас без каквото и да е самолюбие на хора, които знаят абсолютно всичко. Светът и „нещата“ в него са в огромно разнообразие, което човек разучава цял Живот. Това е една от неговите най-красиви страни. Написахме я на един дъх без всякакви колебания и задръжки, защото сме напълно убедени в нещата, за които пишем и споделяме с широката аудитория.

И тази наша книга не успя да побере цялата информация, която бяхме  предвидили за нея. А толкова ни се искаше. С течение на времето информацията ставаше все повече и повече. Трудно е да я събереш в една книга, така че страниците да не станат безсрамно много. Затова пък имаме щастието да се възползваме от възможността да пишем още книги. Защо пък не? Преди много години Фреди Меркюри изпя „Шоуто трябва да продължи!“, а ние допълваме „И нашата Мисия Здраве също продължава!“.

„21 дни да промениш Живота си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“ не е просто книга за това как да си помогнем сами, а как да се самоусъвършенстваме в опознаване на нашата същност и отговорното сътворяване на нашия пълноценен Живот.

Искрено вярваме, че множеството информация, която споделяме с вас, ще ви подтикне да започнете да променяте Живота си към по-добро. Разбира се, ние не очакваме от вас да възприемете всичко, което споделяме с вас, но фактът, че сте тук, означава, че сте се заловили с „нещата“ и вече сте в Лигата на Избраните. Само осъзнаването на изложения наш личен опит ще ви помогне да предприемете необходимите Промени, за да се впуснете в по-осъзнат, по-пълноценен Живот, който ще ви осигури Здраве и дълголетие.

Срещаме болестите на съвремието всеки ден със свито сърце. Виждаме какво причиняват на хората нездравите състояния, до които те сами се докарват. И няма значение колко големи са успехите на хората, когато няма Здраве. Нямаме ли Здраве – нямаме нищо…

Бъдете креативни в Живота си. Вие сте негов участник, а не наблюдател. Вие трябва да участвате активно в процеса на неговото Сътворяване, за да сте пълноценен негов ръководител. Може да подарите на Живота си Здраве, щастие, веселие, да повишите качеството му с хубави мисли и положителни емоции, а може и да не го направите. Изборът отново е само ваш. А  той винаги има значение!

Бъдете щедри към себе си – раздавайте се за собственото си благо. Само така ще сте безрезервно щедри към света, на който му трябват здрави хора, за да продължат в бъдещето уверено и съзнателно.

Време е да се научим да вземаме решения за своя Живот, защото ние най-добре познаваме себе си.

За тази книга имахме много по-малко дискусии, отколкото за първата. Може би просто защото пораснахме заедно още малко в този Живот, и нашето верую в устоите на Здравето са още по-уверени и силни.

Няма да спрем до тук. Това вече е сигурно. В нашия Живот се случи нещо като перпетум мобиле – създадохме условия за вечното движение – eдни знания повличат след себе си други и после от знание към знание в надграждане на Мисията ни Здраве.

Ние знаем, че нашите книги не са лесни за четене. Те са обемисти и в тях има много истини, които трудно се приемат от хората, и най-вече: карат ги да мислят самостоятелно и да поемат отговорност за собственото си Здраве. А това не е никак лека задача.

Успешното приключване на ултрамаратона ПРОЕКТ ЗДРАВЕ не зависи от нас, нито от финалната арка, която се мъдрее в далечината, там, при Победата, а от волята, вярата, търпението и отговорността на всеки един от вас. ПРОБУДЕТЕ СЕ!

Скъпи Приятели на Здравето,

В Живота човек трудно постига „нещата“ напълно самостоятелно. Не просто е редно, не просто трябва, а ние искаме от сърце да споделим с вас, че тази наша книга – нейната Премиера, нейното раждане, нейният Живот не биха могли да бъдат възможни без  Хората, които ни подадоха ръка, за да осъществим още една своя Мечта.

Христо и Теди – собствениците на този прекрасен Център – Сити Марк Арт Център отново отвориха безрезервно врати за още една СТОЙНОСТНА ПРЕМИЕРА НА КНИГА – НАШАТА  КНИГА. Дълбок поклон пред щедростта ви. Благодарността ни е огромна.

Огромна благодарност поднасям на нашите две дъщери, които търпят с утеха, че все пак ще й се види края на книгата, и Мама ще се завърне у дома, за да продължи да ги обгрижва с безрезервна обич и внимание. И тате най-накрая ще превземе IRONMAN, и той ще се завърне у дома, където те го чакат, за да ги изслушва 7 дни в седмицата, по 24 часа, ще ги съветва, подкрепя и, разбира се, обича безрезервно, докато те искат всичко и той им дава всичко, защото щедростта му е пословична. 

Специални благодарности на Стефи, нашата голяма дъщеря, за  прекрасния уловен момент в най-големия храмов комплекс в света – Ангкор Ват в Камбоджа – снимката, която краси нашата корица. Прекрасна снимка! Велика снимка! Стеф, благодаря ти и за упорития труд, свързан с превода на нашата първа книга на английски. Тази сага ще свърши много скоро и ти… ще си отдъхнеш. Ти си героят без титла засега. Но аз я подготвям и скоро ще те възнеса с нея в друго измерение.

Огромни благодарности на Лени, която със своята музика и музикалните си участия ни радва, запълва дните ни с вечните интересни истории за този или онзи музикален бранд, банда, певец. Винаги е забавно, винаги е многоцветно. Очакваме съвсем скоро да излезе твоя първи музикален клип. Вярваме в теб! Не се съмнявай!

Топли благодарности на нашето Мите, който вече е в Кръга на доверието на Семейство Цанови. Митето е един нов Съмишленик на нашата Мисия, който с гордост се впуска в нея в името на Любовта си към нашата голяма дъщеря и Здравето. Митето се отправя на път с нас към Острова на Промяната, за да осъществи и той една своя голяма мечта. Благодарим ти от все сърце за подкрепата и уважението, с които ни даряваш като Родители на Стефи.

Благодарности на Славчето Асенова за още едната красива дрешка, която оформи – кориците на нашата втора книга за Здраве. Благодарности и за всички други малки проекти, които са свързани с БЪДИ ПРОМЯНАТА!, с нашия Оздравителен център в София и с нашата Оздравителна програма в Тайланд.

Нина Ганева – редактор на текста. Нина благодаря ти. Това е…четвъртата ни книга заедно. Прекрасна си! Това че те имам до теб ми дава една невидима сигурност, на която се осланям по време на писане. Това е важно за мен и вярвам, че предстоят още книги заедно.

Митко Ганев, който е безкрайно прецизен в работата си на оформител на цялата предпечатна подготовка. Мите, благодаря ти от сърце за вниманието и тази прецизност, която много ми допада. И двамата сме много прецизни. Затова и работа ни спори отлично.

Благодарим от все сърце на Майка и Татко Цанови за подкрепата, за гордостта, и за това, че търпят четирите ни мопса, когато сме на поредното си Приключение – пътуваме, пишем, спортуваме. Благодаря ви, че сте до нас, и когато имаме необходимост и когато нямаме такава.

Специални благодарности на моята дълголетница – Баба Цвете, която ни обича безрезервно, подкрепя ни, гордее се с нас без забележки. Все плаче като ни види. Все едно, че всеки път падаме от небето. Баба е Велика!

Огромни благодарности на нашата Приятелка и Асистентка Ради Кафелова, която днес отново е зад гърбовете ни. Ако паднем, да ни придържи. Тя е горе, в апаратната, отново на пост, за да се случва всичко това на сцената. Само тя знае какво значи намигването ми с лявото око, после кратка пауза и после с дясното, и после…пак пауза. Нейната отдаденост на нашата кауза, освен с личен пример, е огромна и безрезервна. Тя има честта, вярваме и удоволствието, да прочете пълната версия на книгата, преди съкращенията, които публикувахме в нашия сайт в секция Книгите на Ади и Милен – Разкази за Здравето, която е 670 страници във формата.

Огромни благодарности на моята скъпа Приятелка Гергана Ташкова или просто Герката, която също има удоволствието, както сподели самата тя, да задълбае ума и сърцето си в 670 страници писмен труд, който в разпечатан вид прилича на тухла ютонг. Гер, благодаря ти за подкрепата и вярата, че и тази година аз ще се справя с писането, че ще успея навреме, че и тази книга ще бъде забележителна, за анекдотите, за смеха, за кратките ни летни, но така истински срещи, които ме радваха от сърце.

Специални благодарности и на нейния съпруг Пламен Ташков, който, въпреки протестите, все пак преди близо година тръгна по Пътя на Промяната и върви по него смело, с търпение и знание, че всичко е за неговото Добро Здраве. Плам, благодаря ти за т.нар. афими номер, изискуем от гръчките власти, държащи интернета, който ти ми предостави, за да имам wi-fi на караваната, с помощта на който аз правих отново и отново проучвания. Без тези проучвания книгата не би била факт.

Благодарности на молдовските ми приятели от съседната каравана. За хапването, за сладките приказки и за добротата човешка в едно чудесно Ново за нас приятелство. Те не са тук, но аз зная, че по някакъв начин те ме чуват и приемат от все сърце тази лична благодарност.

Абсолютен респект с дълбоки благодарности за още една дама, родом от този край на земята, която много смело и без задръжки се впусна в превода на първата ни книга на руски език. Кристина Иванова, която скоро ще стане за първи път Майка. Ще бъдеш Прекрасна Майка, Тиночка. Целую! Спасибо за все.

И тази наша книга не би била възможна без хората, които защитават интересите на нашите професионални поприща, докато ние четем, пишем, пътуваме, водим семинари и уебинари, сътворяваме Оздравителни програми. Без тези Лидери без титла ние нямаше да имаме това свободно време, което ни е необходимо, за да осъществяваме мечтите си в писане на книги. Скъпи, Колеги и Приятели, от ADI’S COOK & BOOK, За Сватбата на Вашите Мечти, COURSE ACADEMY BULGARIA, Red Devil Catering, Right Rental, Оздравителен център БЪДИ ПРОМЯНАТА! – Ибис, БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Тази наша книга дължи много на първите ни участници в нашата Оздравителна програма на Остров Ко Самуи в Тайланд, която се проведе в началото на 2018 година. Опознаването на техните случаи и безценното споделяне на онези „21 дни…“ на Острова на Промяната ни дадоха незаменими знания за очакванията на хората относно тяхното Здраве и личната мотивация да се пробудят. Теди, Веско, Силвана, Краси, Кате, Валери, Ева, Росен, Криси, Райне, Мими, Венци, Сузи – БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Специални и от сърце благодарности за нашия Скъп Приятел DJ Пламен Николов, без когото личните събития на Семейство Цанови не са никакви събития. Дружим с Пламен повече от 20 години, в които споделихме едно чудесно Приятелство както в личностен, така и професионален план. Благодарение на него след края на официалната част ще се поразкършим малко поне.

Огромни благодарности на Ивалина Иванова и Едуардо Миролио за био виното, което ни омая тази вечер. За втори път безрезервно ни подкрепяте. Защо? Може би, защото ни харесвате. Благодарим ви!

Огромни благодарности на Сладкарници Теа – Веско и Теди, които ни поднесоха гризините, за да не се опием съвсем с био виното. Както се казва – за подхапване. Приятели, благодарим ви!

Благодарим от сърце на всички триатлонисти, които подкрепят участието на отбор БЪДИ ПРОМЯНАТА! на спортните събития. Благодарим ви, че, въпреки нашия кратък засега опит, ни приемате за равни и ни подсказвате как да бъдем по-добри.

Специални благодарности на Георги Берковски за сайта на БЪДИ ПРОМЯНАТА!, който заживя своя Живот в края на м. Юли тази година. Той е хубав, полезен и разказва на една място за всичко, свързано с нашата Мисия Здраве. Работихме много по него, по цели дни, нощи,… и в крайна сметка…успяхме.

Благодарности от сърце и за Станимира и нейната Шоколадова къща – Stanimira Shocolаte House, която днес е с нас в подкрепа на още една социална кауза. Шоколадовата къща на Станимира е социално предприятие, в което работят хора от уязвими групи – незрящи, с интелектуални затруднения, самотни майки. Станимира използва шоколада като инструмент за добър Старт на Ново начало за хора, които голяма част от обществото отхвърля като „неспособни“. Шоколадовата къща работи с най-високо качество шоколад. Всички шоколадови изделия са ръчна изработка. Днес тя ни представя своя черен шоколад.

Тази книга не би била факт и без онези хора, които не вярват, че здравословният начин на Живот побеждава болестите – в ПРОЕКТ ЗДРАВЕ. Те също ни вдъхновяват, защото обичаме да плуваме срещу течението, и най-вече, защото знаем, че нещата, в които вярваме, са истина. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ ХОРАТА ПОБЕЖДАВАТ РАКА! БЛАГОДАРИМ ЗА ТЕХНИЯ СКЕПТИЦИЗЪМ ОТ СЪРЦЕ!

Благодарим на всички наши Съмишленици, които ни споделиха своите истории, своите страхове, вярвания и решения – своята борба.

Дай, Боже, да не забравяме някого. Простете от сърце, ако сме пропуснали да ви споменем.

 

Ади и Милен

Преди да се разделим с последните ни думи към вас, ще подарим точно 21 книги на 21 госта на нашата Премиера. Посланието към хората, които получават този дар, е ОБЕЗАТЕЛНО ДА Я ПОДАРЯТ НА ЧОВЕК, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ НЕЯ. ТО ЕСТ, ДА ПРЕДАДАТ ЗНАНИЕТО ЗА ПРОМЯНАТА НАТАТЪК. Всеки един от вас, качвайки се на сцената, за да вземе своята Книга, следва да обещае, че ще я подари. Нека с този дар увековечите своята житейска щедрост в името на другите.

Милен:

Скъпи, Приятели на Здравето! Бъдете Промяната, която искате да видите в децата си.

Ади:

Нека всяка малка стъпка по Пътя на Промяната бъде вашето послание към тях.

Милен:

Постарайте се посланието да бъде вдъхновяващо!

Лени:

Ади и Милен

Стефи:

ОТДАВНА ВЕЧЕ СЕ ПИШЕ ЗАЕДНО!

Ади и Милен заедно:

Бъдете здрави! Бъдете щастливи! БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА!

Милен:

Всеки един от нас може!

ПРЕМИЕРА КНИГА

21 дни да промениш ЖИВОТА си!  ПРОЕКТ ЗДРАВЕ

Стефани Цанова:

Мечтая…

Мечтая за много неща…

Мечтая всеки ден…

Мечтая по много…

Мечтая НОВАТА КНИГА НА МОИТО ВДЪХНОВЯВАЩИ РОДИТЕЛИ да стигне до вашите сърца  защото те я написаха за вас…от сърце…

Мечтая книгата на Мама и Тати да стигне до повече хора, отколкото сме тук в залата, защото…тяхната НОВА КНИГА е повод и причина някой да се събуди за Нов и Пълноценен Живот в Здраве.

Мечтая…книгата на моите обичани Родители да се окаже в ръцете на хора, които нямат здравни неразположения. Да попадне в техните ръце за превенция на тяхното Здраве, за знание, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

Мечтая повече хора да разберат, че Животът е ПРЕКРАСЕН БЕЗ БОЛЕСТИ.

Аз, Стефани Цанова, голямата дъщеря на Ади и Милен, съм на 24 години и не спирам да мечтая за ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ. Моята възраст е млада и сега е най-вече времето да мечтая най-много. Примерът на моите Родители е показателен за това, че човек може и трябва да мечтае до дълбоки старини. И не просто да мечтае, ала и да осъществява всяка една своя мечта.

Мечтая на 24 така, както моите родители са ме учили: да мечтая смело, да мечтая без задръжки, да мечтая по много, да мечтая накуп, да мечтая постоянно и най-вече да следвам с упорит труд и постоянство осъществяването на всяка една моя мечта.

Мечтая…21 дни да промениш ЖИВОТА си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ да промени СЪЗНАТЕЛНОСТТА НА МНОГО ХОРА, ДА ГИ ПРОБУДИ ЗА ПРОМЯНАТА, която се оказва неизбежна в даден момент от човешкия Живот – по различен повод и по различно време, и все пак неизбежна и наложителна.

Мечтая Мисията на  моите Родители БЪДИ ПРОМЯНАТА! да прехвърли границите на нашата страна и да продължи с Пробуждането, което носи в себе си.

МЕЧТАЯ…

 

Лени Цанова:

Мечтая…

Мечтая книгата на моите страхотни Родители да ви причини ОЩЕ ЗНАНИЕ, ДА ВИ ПОДКАНИ ДА ПОВЯРВАТЕ В СЕБЕ СИ ОЩЕ ПО-СИЛНО, А НЯКОИ ДА ПРОБУДИ ЗАВИНАГИ за НОВ ЖИВОТ в ЗДРАВЕ И ПЪЛНОЦЕННОСТ.

Мечтая книгата им да даде вяра на хората. Те успяха да направят това с първата си книга, която се роди точно тук, в тази зала, на същата дата, точно преди една година. ЧРД, НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. НИЕ ПОБЕДИХМЕ РАКА. ЧРД, книга Първа на Мама и Тате с пожелания да продължаваш да Пробуждаш хората.

Мечтая книгите на Мама и Тате да пребъдат във времето в името на хората, за които те са написани.

Аз, Лени/Милена Цанова, малката дъщеря на Ади и Милен, съм на 19 години и не спирам да мечтая за ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ. Да, аз съм много млада и сега най-вече е времето да мечтая най-много. И аз не просто мечтая – аз осъществявам мечтите си.

Мечтая на 19 така, както моите родители са ме учили: да мечтая смело, да мечтая без задръжки, да мечтая по много, да мечтая накуп, да мечтая постоянно и най-вече да следвам с упорит труд и постоянство осъществяването на всяка една моя мечта.

МЕЧТАЯ…

 

Стефани Цанова

Пробуждане

В Живота си човек се пробужда няколко пъти и по няколко причини.

Първото Пробуждане се случва при нашето раждане. Мигът, в който леко ни ощипват, за да поемем първата глътка въздух и запеем ревливо. Второто Пробуждане идва, когато отиваме в първи клас, защото се чувстваме вече наистина значими – „Вече съм голям!“. Третото идва в мига, в който пеперуди затършуват в корема ни при първото влюбване. Пробуждане се случва и тогава, когато завършиш средното си образование и се окажеш на кръстопътя на твоята вече лична самостоятелна реализация в Живота. Не случайно всички ни пожелават „На добър час по пътя на Живота!“ Следващото толкова истинско Пробуждане идва, когато дадем Живот. Първото докосване до малкото вързопче е незабравимо. А, ако се случат да са повече вързопчета, се пробуждаш и още, и още… Пробуждането идва и с идеята да заживееш с някого – да споделиш личното си пространство в името на Любовта.               Всъщност, хората се пробуждат много пъти в името на някой миг, момент, емоционален порив или важна случка.

Има едно Пробуждане, което се случва вече на много хора. Едно Пробуждане, за което обаче не всеки човек се събужда.

Наричаме това Пробуждане „болест“.

Ах, как не ни се иска хората да се пробуждат, заради нея. Но то се случва… при някои. Онези някои, които се събуждат от дълбокия сън на незнанието, на неискането за моженето, търсенето и победата на нея… над болестта…

Защо някои се пробуждат, а други не?

Защо някои искат, а други не искат?

Защо има успели и неуспели в борбата с болестта?

Защо има „Защо?“?

…Мечтая тези думи на Мама и Тате да стигнат до сърцето на всеки един от вас. Те са написани преди четири години в сърцата им, когато…тя…болестта се настани в нашия Щастлив Дом, за ни погълне, обезсърчи, нарани, обезвери и уплаши.

…Само че…тя…не успя. Не, не успя, защото…ние не позволихме да ни погълне, да ни обезсърчи, да ни нарани, да ни обезвери, да ни уплаши… Може би, малко… да, уплаши ни, но не задълго. НИЕ Я ПОБЕДИХМЕ!

МЕЧТАЯ…ВСИЧКИ ДА Я ПОБЕДЯТ! МЕЧТАЯ…

Мечтая всеки един човек на земята да Повярва, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО! Аз зная, че ВСИЧКОТО НАИСТИНА Е ВЪЗМОЖНО, ЗАЩОТО ЖИВЕЯ С ХОРА, КОИТО ГО ДОКАЗВАТ ВСЕКИ ДЕН – с всеки изживян ден, с всяка своя дума, с всяка своя постъпка и всяка своя мечта…

 

 

Милен Цанов:

Мечтая и тази наша книга да заеме достойно място в библиотеката на много хора, но не по причина „болест“, а за превенция на тяхното Здраве. Ако все пак тя се окаже на полицата ви у дома, защото болестта ви е подканила да я  прочетете, то ние мечтаем вие да се качите на борда на собствената си амбиция за Живот, да затегнете коланите, да се държите здраво и да потеглите към приключението на Живота си, наречено „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

Ади Цанова:

А аз мечтая хората да осъзнаят, че Пътят на Промяната не е равна пътека, а по-скоро символ на едно по-високо ниво на съзнание, което надграждаме според необходимостите в Живота си.

Милен:

Мечтая за повече разбиране и уважение към старанието на хората като нас, които разказват своите истории за вдъхновение на други. Пълното отричане на постигнатото без помощта на конвенционалните методи е напълно излишно, защото обозримото бъдеще чертае нещо много интересно на хоризонта и то се нарича „Нашествието на инакомислещите, на пробудените, на знаещите“.

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят че спонтанната ремисия не е чудо, а резултат от целенасочени усилия за победа над болестта – усилия, цел, търпение и вяра.

Милен:

Мечтая хората да осъзнаят, че ние не сме родени, за да бъдем болни, че тайната на доброто Здраве е в непрекъснатото прочистване на организма във физически и емоционален смисъл, и че със заемането на позиция „ултрапревенция“, човек си гарантира не просто дълги години Живот, а пълноценен Живот в годините. 

Ади:

Мечтая хората да разберат, че никой не ни е длъжен. Човек сам е отговорен за действията си и следва да понесе самостоятелно последствията от тези действия, без да търси виновници с високо вирнат показалец напред. Точно в този жест хората обикновено губят най-много време, вместо вече да побеждават болестта. Стига сме очаквали чудеса от другите!

Милен:

Мечтая хората да осъзнаят, че кризите са онези, които предизвикват еволюция, че кризите са поводи за спонтанна Промяна. Разбирането на това явление е и причината, и поводът да превърнем утре в Нов Живот.

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят, че в Зона комфорт нищо не расте и не се развива, че тази зона е табу за търсещия Здраве. Време е хората да спрат да робуват на сигурността.

Милен:

Мечтая хората да спрат доброволно да робуват на предразсъдъци в подчинение и с послушание да се осланят на морални клишета и да живеят в постоянен страх да не рискуват. Животът ни се предоставя само веднъж! Нима ще пропуснем шанса все пак да опитаме?

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят, че не е нужно някой обезателно да се появи, за да им покаже посоката. Да, повечето ще са напълно доволни да тръгнат, накъдето им се посочи, защото самите те не знаят накъде са тръгнали. Тази неспособност да мислиш за самия себе си е отчайващо покъртителна и тя води до липса на готовност да защитаваш правото си на щастие и себеосъществяване.

Милен:

Мечтаем хората да се събуждат с „ЗА МЕН НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!“, защото така се променя светът.

Ади:

Истината е, че във всеки един от нас мъждука силата да промени нещата. ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

 

МИЛЕН РЕЧ

Добре дошли, Приятели на Здравето!

Много съм щастлив и развълнуван да споделя един от Най-щастливите дни от Живота ми с Вас! ДНЕС!

Знаете ли, Животът е изпълнен с много очарования и много разочарования, върхове и падения. По житейския си път всеки среща трудности, препятствия и несправедливости. Понякога те са толкова големи, че могат да надвият човешкия дух.

Искам да споделя с вас една историята за Готовността и за Решителнистта, за Любовта и за Вярата, за Силата на човешкият дух и за Силата на избора!

Преди много години Аз и Ади се срещнахме и влюбихме. Ние създадохме Семейство. Ние бяхме още  деца, вече отглеждащи свои собствени деца. Първата ни дъщеря се роди, когато ние бяхме на 18, а втората, когато бяхме на 22.

Дали бяхме готови да бъдем родители на тази крехка възраст? Не!  

Дали искахме да бъдем родители? Да! Защото вярвахме в нашата любов и семейните устои. Ние не можехме един без друг, защото бяхме Влюбени! И решително поехме напред!

Дали положихме усилия? Да! Огромни услиия, за да задвижим колелото на съвместния ни Живот с отдаденост на Любовта и с вяра в Добротата на Живота.

И вижте сега – какво семейство само! Истински юмрук в лицето на болестта.

За тях съм готов да се боря до сетният си час!

Преди повече от 21 години създадохме първата си професионална рожба (Ред Девъл Кетеринг), която изгради устоите на цяла индустрия и до ден днешен е флагман в бранша.

Дали бяхме готови? Не!

Дали имахме възможности? Категорично, не! Стартовият ни капитал през далечната 1997 година възлизаше на нищожните 200 долара за онова, което искахме да сътворим.

Дали вярвахме в успеха? Да! Без колебание се хвърлихме в дълбките води на бизнеса.

Дали положихме усилия? Да! И то какви усилия…

За пореден път нашито дързост и решителнист бяха в основата на успеха.

Преди повече от 19 години Ади стратира изграждането на сватбената индустрия.

Със своите две книги (Помощ! Омъжвам се и предСватбен дуел, курсовте за сватбени агенти, курсовете по аранжиране и декор с цветя, курсовете за събитийни мениджъри, тя изгради тухла по тихла един бранш, една вече огромна индустрия у нас. Към днешна дата Ади е подговила и обучила над 150 сватбени агента!

Дали и за това нейно начинание бяхме готови? Не! Но с решителни действия, вяра и постоянстео ние отново успяхме!

Преди 14 години ние създадохме още една компания (райт рентъл) – още една индустря!

Дали бяхме готови? Не! Но в наши дни това наше професионално дете е абсолютен лидер на пазара!

Скъпи Приятели, не си мислете, че всяка наша идея се е увенчала със 100% успех! Ние не сме идеални, перфектни. И ние сме попадали не един или два пъти в капана на егото и сме губили по някоя друга битка в Живота. Но без тези обрати Животът би бил твърде банален. От тези моменти на „падане“ с последвало ставане сме научавали най-цените си лични и професионални уроци!

Да, за съжеление, ние хората учим, само когато Животът ни изпитва, само когато е трудно и страдаме. Жалко, но факт.

Диагнозата рак се оказа най -голямата възможност в нашият Живот! Вярвате или не. Животът ни се превърна в една невероятна привилегия. Всичко, което сме и правим от 4 години до днес, и ще продължим да правим, се дължи на този обрат в нашият Живот.

И като че ли, всички други моменти от нашият Живот са ни водили към най-важния и най-съдбоносния урок – диагнозата рак!

Дали бяхме готови за диагнозата рак? Не! за нея изобщо не бяхме готови!

На по-късен етап от време си дадохме сметка, че целият ни житейски път стъпка по стъпка ни е водил и подготвял за този съдбоносен момент по някакъв начин и с определена причина – към момента на Промяната, на един катарзис, който трябваше да бъде изживян, вдишан и преодолян.

Няма да скрия, вие знаете, защото сте чели нашата Първа книга, че в началото се страхувах, аз плаках много, колебаех се, съмнявах се… Страхът бе завладял цялата ми същност… Но това бе за кратко, докато не се изправих срещу него и не казах: От другата страна на Страха се намира моята  Свобода и моето Здраве!

Дали бях готов за това Приключение? Не! Но аз поех цялата отговорност, изправяйки се срещу болестта и поех цялата отговорнст за случилата се с мен върху себе си, защото аз бях този, който си бе причинил диагнозата с някои неразумни постъпки в моя ежедневен Живот.  Тази Истина ме поведе към Победата над диагнозата рак и АЗ ПОБЕДИХ!

Преди един месец аз се изправих на старта на едно от най- големите спортни предизвикателство в света, познато като IRONMAN – 3.8 км плуване, 180 колоездене и 42,200 бягане.

Дали бях напълно готов за това изпитание? Не! Не бях напълно готов, защото, поради тежка травма, аз пропуснах близо два месеца от активната си подготовка – така наречената „основна фаза”. Въпреки болката и леката неувереност, аз застанах измежду първите на старта с високо вдигната глава и с непоклатимо съмочуствие, че мога и че ще успея да мина по отличителния за това състезание много дълъг червен килим и финалната арка, което посрещат Железните хора. АЗ, МИЛЕН, НА 22 СЕПТЕМВРИ СТАНАХ ЖЕЛЕЗЕН ЧОВЕК! ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ МИ ДАВА ТОВА ЗВАНИЕ И АЗ МНОГО СЕ ГОРДЕЯ С НЕГО, ЗАЩОТО АЗ САМ ГО ПРЕВЗЕХ И ТО НЕ СЪС СЕТНИ СИЛИ, А С ПЪЛНА УВЕРЕНОСТ КАКТО В МИСЛИТЕ СИ, ТАКА И НА ФИЗИЧЕСКО НИВО.

Това мое участие в най-голямото състезание в света е миг във времето на Живота, за който си заслужава да се бориш и да успееш! Това са моментите, за които си заслужава да живеем! И аз не просто успях, а завърших далеч преди планираното от самия мен време. Завърших с усмивка, с вяра и решителност, че обезателно трябва да продължим с Мисита ни – да помагаме на хората да се осъзнаят и пробудят за пълноценен Живот. Завършх в прегръдките на моето Семейство. Те, моите момичета, Стефи, Лени и Ади бяха там, след финалната арка и крещяха като обезумели за моя успех. Цяла Италия ги чу! Хубава история, нали?!

Нека ви разкажа още една хубава история. За един от участниците, с който рамо до рамо преодоляхме първата дисциплина – плуването. Излизайки от водата, аз стъпих здраво с двата си крака здраво на земята и се затичах към зоната за преобличане за следващата триатлонска дисциплина, а той от водата бе поет от двама доброволци, защото нямаше как да продължи по пясъка сам. Той е лишен от тази самостоятелна възможност. Той няма крака. Името му е Алекс Занарди – небезизвестен състезател от формула 1.

Алекс в разцвета на силите катастрофира с булида и изпада за няколко седмици в състояние на кома. Събужда се и първото, което вижда е, че няма два крака. Първият въпрос, който си задава, след като вижда отрязаните си крака, е „Как ще продължа да правя любимите си неща без два крака?“. И отговорът е…категоричен, че новото му състояние няма да го спре да живее и да прави всичко, което обича.

За първи път Алекс участва на параолимпийските игри в Лондон и печели два златни, и един сребърен медал. Същото повтаря и на олимпиадата в Рио.

В Червия Италия Алекс завърши на 5  място м/у професионалните атлети с постижение от 8 ч и 26 м. ЧОВЕШКИЯТ ДУХ И ПОТЕНЦИАЛ СА БЕЗКРАЙНИ!

Скъпи Приятели на Здравето, не чакайте, поемете Живота си в собствените си ръце! Бъдете Решителни и Дръзки. Променте съдбата си, променяйки себе си!

Запомнете: Когато се изправите пред предизвикателството (пред болестта) единственото, което трябва да направите, е да се вдигнете и да продължите напред смело и с поглед, устремен в Победата. Даже и да не сте готови! Има ли изобщо някой, който е готов за всичко, или най-вече за болестта? не! Няма. Продължете с Вяра, с Решителност, с Постояноство и Любов в сърцето си за Най-доброто, което тепърва предстои във вашия Живот на Земята.

Докато сме живи, ние можем да се противопоставяме на трудностите. Само мъртвите не могат да станат, когато са паднали!

Няма значение дали предизвикателството е голямо или огромно. Запомнете! Стъпка по стъпка с вяра, с постоянство, с търпение и с Любов към себе си и света можем да се преборим и с най-трудните моменти в Нашият живот. Можем! Заложено ни е! НИЕ СМЕ ПОБЕДАТА! ВИЕ СТЕ ПОБЕДАТА! ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ПОБЕДИТЕЛИ!

АДИ РЕЧ

Две книги! Два Наръчника за Здраве, написани от нас за хората от сърце. В разкази, в истории, в поуки, в съвети, в идеи, във вярвания и с огромно вдъхновение. Шест месеца от моя Живот на писател посветих на написването на втората ни книга. Шест месеца, по време на които нито за миг не вдигнах глава, защото поех на плещите си още един огромен товар, съпроводен с огромна отговорност. Плашещо е. Но само в началото. С всеки един последвал ред ставаше все по-леко и леко, защото осъзнавах, че това, за което пишем може да помогне някому да живее. Да, да живее.

Като физически изпълнител на написването на книгите ни аз се усамотявам на нашата каравана на къмпинг Реа, където ден и нощ, нощ и ден търся, проучвам, препрочитам, сравнявам, анализирам, дискутирам и…пиша. Подхождам с огромна отговорност към всяка информация, която сме дискутирали с Милен, в книгите ни, защото зная, че хората се доверяват. Често даже без да правят това осъзнато. Зная, че има и такива хора, които ще проверят всеки ред, ще го осмислят, ще го прехвърлят три пъти през собствените си вярвания, за да стигнат накрая до онова, което чувстват истински, че е тяхното, че е онова, което ще им помогне и те да победят болестта.

В ПЪРВАТА НИ КНИГА „НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. НИЕ ПОБЕДИХМЕ РАКА.“ НИЕ СПОДЕЛИХМЕ СВОЯТА ИСТОРИЯ – ИСТОРИЯ ЗА ПРОБУЖДАНЕТО, ЗА ПРОМЯНАТА. Целта на Първата ни книга бе да запознае широката аудитория с инакомислието, което ни поведе към изконното човешко Здраве, че диагнозата рак не е присъда и че болестта не е наказания, а ЗОВ ЗА ПРОБУЖДАНЕ.

ВТОРАТА НИ КНИГА Е НАДГРАЖДАНЕ, което неизбежно следваше да бъде споделено вече от друга точка на пречупване – на ХОРА НЕ ПРОСТО МЕЧТАЕЩИ И ОСЪЗНАЛИ ПРОМЯНАТА, А НА ХОРА, КОИТО Я НОСЯТ В СЕБЕ СИ. НА ХОРА, КОИТО С ЛИЧНИЯ СИ ПРИМЕР ВДЪХНОВИХА МНОГО ДРУГИ да тръгнат по Своя Път на Промените – уверено, смело, решително, с вяра, с търпение, с постоянство и със знания.

ЗНАНИЕТО – то е било, е и винаги ще остане единствената врата към ВСИЧКО В И НА ТОЗИ СВЯТ. Не е имало, няма и не ще има друга врата. ПЪЛНОЦЕННИЯТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ИМА ЕДНО ЛИЦЕ И ТО Е ЗНАНИЕТО.

С написването и на тази наша книга аз, Ади, си подарих едно невероятно изживяване, което споделих в много сълзи, уж забравени чувства, поуки и… Ние жените сме толкова склонни към чувства и все РАЗНОЦВЕТНИ… И плаках, и се смях, и се губих от време навреме във…всичко…в нея, в книгата, в…това, което искахме, двамата да споделим с вас.

Книгата ставаше все по-голяма и по-голяма, а аз исках и повече, и повече, защото…има толкова много да се каже, за да повярвате още по-силно в Силата на Промяната, в Любовта на Живота към вас, във Вярата, която ви се предлага наготово от него…от Живота, за да сте щастливи всеки миг от вашия Живот.

По едно време, някъде към края, мислите ми вече издъхваха, ръцете ме боляха от тракането по клавишите, главата тежеше от разсъждения и съждения, дробовете тежаха от липса на движение, гръбнакът напускаше и той фронта от дългото седене зад компютъра. Ала все нещо…отново и отново всеки ден ме вдигаше на крака, за да седна отново зад него и да продължа в името на тази Книга за Здраве. АЗ ПРАВЕХ ВСИЧКО ТОВА С ЯСНАТА МИСЪЛ, ЧЕ ПИШЕМ НАШИТЕ КНИГИ, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕМ ДА НАТРУПАТЕ ЗНАНИЯ ПО ЛАВИЦИТЕ НА ВАШЕТО СЪЗНАНИЕ.

Не можете да си представите колко съм щастлива днес, че  сме тук отново заедно и ви я представяме – ТЯ, НАШАТА ВТОРА КНИГА ЗА ЗДРАВЕ, СЕ РАЖДА! А НАШАТА ПЪРВА КНИГА НАВЪРШВА ЕДНА ГОДИНКА ОТ СВОЕТО РОЖДЕНИЕ.

Не ми е мъчно, не ми е тъжно за пропуснатите дни на плажа или на каяка. Аз се отдадох и в това накрая тежко отдаване аз се чувствах отново много щастлива. За възможността, за подкрепата и Обичта на Момичетата ни, които толкова силно вярват в „най-невероятната жена на света – мама Ади“, … Любовта на Милен и неговата откровена човешка гордост с мен…тя силно ме крепеше. И пишех, и редактирах, и пак пишех и…накрая…ето ни тук, ОТНОВО ЗАЕДНО. И аз отново съм готова да ви се отдам, да се раздам, както правя това всеки ден от страниците на нашата социална група УДОВОЛСТВИЕТО ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ! БЪДИ ПРОМЯНАТА! Ваша съм…

ПЪЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ С ЦЕНАТА НА ЖИВОТА – ТОВА Е ПРОЕКТ ЗДРАВЕ!

Ние осъзнаваме, че ПРОЕКТ ЗДРАВЕ е УЛТРАМАРАТОН, който не всеки ще приключи. Някои ще тръгнат по трасето след сигнала „Старт!“, но не след дълго ще се откажат. Други ще тръгнат и ще напуснат отегчени и нетърпеливи малко преди финалната права. Трети още с погледа към дългото трасе ще се откажат преди времето за тръгване. Е, нищо… Все пак ние опитахме отново и ще продължаваме да го правим. Ако не сме успели този път да ви задържим в нашата Мисия, ще се възползваме от следващия си шанс. Изборът е ваш, решенията също са ваши. Ние оставаме на разположение с нашата Мисия Здраве. Тя е и вашата Мисия. И, ако все още не сте го осъзнали, знайте, че предстои…

ВАШЕТО ОЛИМПИЙСКО СЪЗНАНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ИСТИНСКИ ЖИВОТ ВЕЧЕ СА ПРИЧИНА ДА СТАНЕТЕ ЛИДЕР С ТИТЛА В СВОЯ СОБСТВЕН ПРОЕКТ, НАРЕЧЕН „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

ПРОЕКТ ЗДРАВЕ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ КАТО СЛОГАН ЗА ХОРАТА, КОИТО НАСТОЯВАТ ДА ЖИВЕЯТ.

И тази наша книга бе написана от нас без каквото и да е самолюбие на хора, които знаят абсолютно всичко. Светът и „нещата“ в него са в огромно разнообразие, което човек разучава цял Живот. Това е една от неговите най-красиви страни. Написахме я на един дъх без всякакви колебания и задръжки, защото сме напълно убедени в нещата, за които пишем и споделяме с широката аудитория.

И тази наша книга не успя да побере цялата информация, която бяхме  предвидили за нея. А толкова ни се искаше. С течение на времето информацията ставаше все повече и повече. Трудно е да я събереш в една книга, така че страниците да не станат безсрамно много. Затова пък имаме щастието да се възползваме от възможността да пишем още книги. Защо пък не? Преди много години Фреди Меркюри изпя „Шоуто трябва да продължи!“, а ние допълваме „И нашата Мисия Здраве също продължава!“.

„21 дни да промениш Живота си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“ не е просто книга за това как да си помогнем сами, а как да се самоусъвършенстваме в опознаване на нашата същност и отговорното сътворяване на нашия пълноценен Живот.

Искрено вярваме, че множеството информация, която споделяме с вас, ще ви подтикне да започнете да променяте Живота си към по-добро. Разбира се, ние не очакваме от вас да възприемете всичко, което споделяме с вас, но фактът, че сте тук, означава, че сте се заловили с „нещата“ и вече сте в Лигата на Избраните. Само осъзнаването на изложения наш личен опит ще ви помогне да предприемете необходимите Промени, за да се впуснете в по-осъзнат, по-пълноценен Живот, който ще ви осигури Здраве и дълголетие.

Срещаме болестите на съвремието всеки ден със свито сърце. Виждаме какво причиняват на хората нездравите състояния, до които те сами се докарват. И няма значение колко големи са успехите на хората, когато няма Здраве. Нямаме ли Здраве – нямаме нищо…

Бъдете креативни в Живота си. Вие сте негов участник, а не наблюдател. Вие трябва да участвате активно в процеса на неговото Сътворяване, за да сте пълноценен негов ръководител. Може да подарите на Живота си Здраве, щастие, веселие, да повишите качеството му с хубави мисли и положителни емоции, а може и да не го направите. Изборът отново е само ваш. А  той винаги има значение!

Бъдете щедри към себе си – раздавайте се за собственото си благо. Само така ще сте безрезервно щедри към света, на който му трябват здрави хора, за да продължат в бъдещето уверено и съзнателно.

Време е да се научим да вземаме решения за своя Живот, защото ние най-добре познаваме себе си.

За тази книга имахме много по-малко дискусии, отколкото за първата. Може би просто защото пораснахме заедно още малко в този Живот, и нашето верую в устоите на Здравето са още по-уверени и силни.

Няма да спрем до тук. Това вече е сигурно. В нашия Живот се случи нещо като перпетум мобиле – създадохме условия за вечното движение – eдни знания повличат след себе си други и после от знание към знание в надграждане на Мисията ни Здраве.

Ние знаем, че нашите книги не са лесни за четене. Те са обемисти и в тях има много истини, които трудно се приемат от хората, и най-вече: карат ги да мислят самостоятелно и да поемат отговорност за собственото си Здраве. А това не е никак лека задача.

Успешното приключване на ултрамаратона ПРОЕКТ ЗДРАВЕ не зависи от нас, нито от финалната арка, която се мъдрее в далечината, там, при Победата, а от волята, вярата, търпението и отговорността на всеки един от вас. ПРОБУДЕТЕ СЕ!

Скъпи Приятели на Здравето,

В Живота човек трудно постига „нещата“ напълно самостоятелно. Не просто е редно, не просто трябва, а ние искаме от сърце да споделим с вас, че тази наша книга – нейната Премиера, нейното раждане, нейният Живот не биха могли да бъдат възможни без  Хората, които ни подадоха ръка, за да осъществим още една своя Мечта.

Христо и Теди – собствениците на този прекрасен Център – Сити Марк Арт Център отново отвориха безрезервно врати за още една СТОЙНОСТНА ПРЕМИЕРА НА КНИГА – НАШАТА  КНИГА. Дълбок поклон пред щедростта ви. Благодарността ни е огромна.

Огромна благодарност поднасям на нашите две дъщери, които търпят с утеха, че все пак ще й се види края на книгата, и Мама ще се завърне у дома, за да продължи да ги обгрижва с безрезервна обич и внимание. И тате най-накрая ще превземе IRONMAN, и той ще се завърне у дома, където те го чакат, за да ги изслушва 7 дни в седмицата, по 24 часа, ще ги съветва, подкрепя и, разбира се, обича безрезервно, докато те искат всичко и той им дава всичко, защото щедростта му е пословична. 

Специални благодарности на Стефи, нашата голяма дъщеря, за  прекрасния уловен момент в най-големия храмов комплекс в света – Ангкор Ват в Камбоджа – снимката, която краси нашата корица. Прекрасна снимка! Велика снимка! Стеф, благодаря ти и за упорития труд, свързан с превода на нашата първа книга на английски. Тази сага ще свърши много скоро и ти… ще си отдъхнеш. Ти си героят без титла засега. Но аз я подготвям и скоро ще те възнеса с нея в друго измерение.

Огромни благодарности на Лени, която със своята музика и музикалните си участия ни радва, запълва дните ни с вечните интересни истории за този или онзи музикален бранд, банда, певец. Винаги е забавно, винаги е многоцветно. Очакваме съвсем скоро да излезе твоя първи музикален клип. Вярваме в теб! Не се съмнявай!

Топли благодарности на нашето Мите, който вече е в Кръга на доверието на Семейство Цанови. Митето е един нов Съмишленик на нашата Мисия, който с гордост се впуска в нея в името на Любовта си към нашата голяма дъщеря и Здравето. Митето се отправя на път с нас към Острова на Промяната, за да осъществи и той една своя голяма мечта. Благодарим ти от все сърце за подкрепата и уважението, с които ни даряваш като Родители на Стефи.

Благодарности на Славчето Асенова за още едната красива дрешка, която оформи – кориците на нашата втора книга за Здраве. Благодарности и за всички други малки проекти, които са свързани с БЪДИ ПРОМЯНАТА!, с нашия Оздравителен център в София и с нашата Оздравителна програма в Тайланд.

Нина Ганева – редактор на текста. Нина благодаря ти. Това е…четвъртата ни книга заедно. Прекрасна си! Това че те имам до теб ми дава една невидима сигурност, на която се осланям по време на писане. Това е важно за мен и вярвам, че предстоят още книги заедно.

Митко Ганев, който е безкрайно прецизен в работата си на оформител на цялата предпечатна подготовка. Мите, благодаря ти от сърце за вниманието и тази прецизност, която много ми допада. И двамата сме много прецизни. Затова и работа ни спори отлично.

Благодарим от все сърце на Майка и Татко Цанови за подкрепата, за гордостта, и за това, че търпят четирите ни мопса, когато сме на поредното си Приключение – пътуваме, пишем, спортуваме. Благодаря ви, че сте до нас, и когато имаме необходимост и когато нямаме такава.

Специални благодарности на моята дълголетница – Баба Цвете, която ни обича безрезервно, подкрепя ни, гордее се с нас без забележки. Все плаче като ни види. Все едно, че всеки път падаме от небето. Баба е Велика!

Огромни благодарности на нашата Приятелка и Асистентка Ради Кафелова, която днес отново е зад гърбовете ни. Ако паднем, да ни придържи. Тя е горе, в апаратната, отново на пост, за да се случва всичко това на сцената. Само тя знае какво значи намигването ми с лявото око, после кратка пауза и после с дясното, и после…пак пауза. Нейната отдаденост на нашата кауза, освен с личен пример, е огромна и безрезервна. Тя има честта, вярваме и удоволствието, да прочете пълната версия на книгата, преди съкращенията, които публикувахме в нашия сайт в секция Книгите на Ади и Милен – Разкази за Здравето, която е 670 страници във формата.

Огромни благодарности на моята скъпа Приятелка Гергана Ташкова или просто Герката, която също има удоволствието, както сподели самата тя, да задълбае ума и сърцето си в 670 страници писмен труд, който в разпечатан вид прилича на тухла ютонг. Гер, благодаря ти за подкрепата и вярата, че и тази година аз ще се справя с писането, че ще успея навреме, че и тази книга ще бъде забележителна, за анекдотите, за смеха, за кратките ни летни, но така истински срещи, които ме радваха от сърце.

Специални благодарности и на нейния съпруг Пламен Ташков, който, въпреки протестите, все пак преди близо година тръгна по Пътя на Промяната и върви по него смело, с търпение и знание, че всичко е за неговото Добро Здраве. Плам, благодаря ти за т.нар. афими номер, изискуем от гръчките власти, държащи интернета, който ти ми предостави, за да имам wi-fi на караваната, с помощта на който аз правих отново и отново проучвания. Без тези проучвания книгата не би била факт.

Благодарности на молдовските ми приятели от съседната каравана. За хапването, за сладките приказки и за добротата човешка в едно чудесно Ново за нас приятелство. Те не са тук, но аз зная, че по някакъв начин те ме чуват и приемат от все сърце тази лична благодарност.

Абсолютен респект с дълбоки благодарности за още една дама, родом от този край на земята, която много смело и без задръжки се впусна в превода на първата ни книга на руски език. Кристина Иванова, която скоро ще стане за първи път Майка. Ще бъдеш Прекрасна Майка, Тиночка. Целую! Спасибо за все.

И тази наша книга не би била възможна без хората, които защитават интересите на нашите професионални поприща, докато ние четем, пишем, пътуваме, водим семинари и уебинари, сътворяваме Оздравителни програми. Без тези Лидери без титла ние нямаше да имаме това свободно време, което ни е необходимо, за да осъществяваме мечтите си в писане на книги. Скъпи, Колеги и Приятели, от ADI’S COOK & BOOK, За Сватбата на Вашите Мечти, COURSE ACADEMY BULGARIA, Red Devil Catering, Right Rental, Оздравителен център БЪДИ ПРОМЯНАТА! – Ибис, БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Тази наша книга дължи много на първите ни участници в нашата Оздравителна програма на Остров Ко Самуи в Тайланд, която се проведе в началото на 2018 година. Опознаването на техните случаи и безценното споделяне на онези „21 дни…“ на Острова на Промяната ни дадоха незаменими знания за очакванията на хората относно тяхното Здраве и личната мотивация да се пробудят. Теди, Веско, Силвана, Краси, Кате, Валери, Ева, Росен, Криси, Райне, Мими, Венци, Сузи – БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Специални и от сърце благодарности за нашия Скъп Приятел DJ Пламен Николов, без когото личните събития на Семейство Цанови не са никакви събития. Дружим с Пламен повече от 20 години, в които споделихме едно чудесно Приятелство както в личностен, така и професионален план. Благодарение на него след края на официалната част ще се поразкършим малко поне.

Огромни благодарности на Ивалина Иванова и Едуардо Миролио за био виното, което ни омая тази вечер. За втори път безрезервно ни подкрепяте. Защо? Може би, защото ни харесвате. Благодарим ви!

Огромни благодарности на Сладкарници Теа – Веско и Теди, които ни поднесоха гризините, за да не се опием съвсем с био виното. Както се казва – за подхапване. Приятели, благодарим ви!

Благодарим от сърце на всички триатлонисти, които подкрепят участието на отбор БЪДИ ПРОМЯНАТА! на спортните събития. Благодарим ви, че, въпреки нашия кратък засега опит, ни приемате за равни и ни подсказвате как да бъдем по-добри.

Специални благодарности на Георги Берковски за сайта на БЪДИ ПРОМЯНАТА!, който заживя своя Живот в края на м. Юли тази година. Той е хубав, полезен и разказва на една място за всичко, свързано с нашата Мисия Здраве. Работихме много по него, по цели дни, нощи,… и в крайна сметка…успяхме.

Благодарности от сърце и за Станимира и нейната Шоколадова къща – Stanimira Shocolаte House, която днес е с нас в подкрепа на още една социална кауза. Шоколадовата къща на Станимира е социално предприятие, в което работят хора от уязвими групи – незрящи, с интелектуални затруднения, самотни майки. Станимира използва шоколада като инструмент за добър Старт на Ново начало за хора, които голяма част от обществото отхвърля като „неспособни“. Шоколадовата къща работи с най-високо качество шоколад. Всички шоколадови изделия са ръчна изработка. Днес тя ни представя своя черен шоколад.

Тази книга не би била факт и без онези хора, които не вярват, че здравословният начин на Живот побеждава болестите – в ПРОЕКТ ЗДРАВЕ. Те също ни вдъхновяват, защото обичаме да плуваме срещу течението, и най-вече, защото знаем, че нещата, в които вярваме, са истина. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ ХОРАТА ПОБЕЖДАВАТ РАКА! БЛАГОДАРИМ ЗА ТЕХНИЯ СКЕПТИЦИЗЪМ ОТ СЪРЦЕ!

Благодарим на всички наши Съмишленици, които ни споделиха своите истории, своите страхове, вярвания и решения – своята борба.

Дай, Боже, да не забравяме някого. Простете от сърце, ако сме пропуснали да ви споменем.

 

Ади и Милен

Преди да се разделим с последните ни думи към вас, ще подарим точно 21 книги на 21 госта на нашата Премиера. Посланието към хората, които получават този дар, е ОБЕЗАТЕЛНО ДА Я ПОДАРЯТ НА ЧОВЕК, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ НЕЯ. ТО ЕСТ, ДА ПРЕДАДАТ ЗНАНИЕТО ЗА ПРОМЯНАТА НАТАТЪК. Всеки един от вас, качвайки се на сцената, за да вземе своята Книга, следва да обещае, че ще я подари. Нека с този дар увековечите своята житейска щедрост в името на другите.

 

Милен:

Скъпи, Приятели на Здравето! Бъдете Промяната, която искате да видите в децата си.

Ади:

Нека всяка малка стъпка по Пътя на Промяната бъде вашето послание към тях.

Милен:

Постарайте се посланието да бъде вдъхновяващо!

Лени:

Ади и Милен

Стефи:

ОТДАВНА ВЕЧЕ СЕ ПИШЕ ЗАЕДНО!

Ади и Милен заедно:

Бъдете здрави! Бъдете щастливи! БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА!

Милен:

Всеки един от нас може!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕМИЕРА КНИГА

21 дни да промениш ЖИВОТА си!  ПРОЕКТ ЗДРАВЕ

Стефани Цанова:

Мечтая…

Мечтая за много неща…

Мечтая всеки ден…

Мечтая по много…

Мечтая НОВАТА КНИГА НА МОИТО ВДЪХНОВЯВАЩИ РОДИТЕЛИ да стигне до вашите сърца  защото те я написаха за вас…от сърце…

Мечтая книгата на Мама и Тати да стигне до повече хора, отколкото сме тук в залата, защото…тяхната НОВА КНИГА е повод и причина някой да се събуди за Нов и Пълноценен Живот в Здраве.

Мечтая…книгата на моите обичани Родители да се окаже в ръцете на хора, които нямат здравни неразположения. Да попадне в техните ръце за превенция на тяхното Здраве, за знание, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

Мечтая повече хора да разберат, че Животът е ПРЕКРАСЕН БЕЗ БОЛЕСТИ.

Аз, Стефани Цанова, голямата дъщеря на Ади и Милен, съм на 24 години и не спирам да мечтая за ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ. Моята възраст е млада и сега е най-вече времето да мечтая най-много. Примерът на моите Родители е показателен за това, че човек може и трябва да мечтае до дълбоки старини. И не просто да мечтае, ала и да осъществява всяка една своя мечта.

Мечтая на 24 така, както моите родители са ме учили: да мечтая смело, да мечтая без задръжки, да мечтая по много, да мечтая накуп, да мечтая постоянно и най-вече да следвам с упорит труд и постоянство осъществяването на всяка една моя мечта.

Мечтая…21 дни да промениш ЖИВОТА си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ да промени СЪЗНАТЕЛНОСТТА НА МНОГО ХОРА, ДА ГИ ПРОБУДИ ЗА ПРОМЯНАТА, която се оказва неизбежна в даден момент от човешкия Живот – по различен повод и по различно време, и все пак неизбежна и наложителна.

Мечтая Мисията на  моите Родители БЪДИ ПРОМЯНАТА! да прехвърли границите на нашата страна и да продължи с Пробуждането, което носи в себе си.

МЕЧТАЯ…

 

Лени Цанова:

Мечтая…

Мечтая книгата на моите страхотни Родители да ви причини ОЩЕ ЗНАНИЕ, ДА ВИ ПОДКАНИ ДА ПОВЯРВАТЕ В СЕБЕ СИ ОЩЕ ПО-СИЛНО, А НЯКОИ ДА ПРОБУДИ ЗАВИНАГИ за НОВ ЖИВОТ в ЗДРАВЕ И ПЪЛНОЦЕННОСТ.

Мечтая книгата им да даде вяра на хората. Те успяха да направят това с първата си книга, която се роди точно тук, в тази зала, на същата дата, точно преди една година. ЧРД, НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. НИЕ ПОБЕДИХМЕ РАКА. ЧРД, книга Първа на Мама и Тате с пожелания да продължаваш да Пробуждаш хората.

Мечтая книгите на Мама и Тате да пребъдат във времето в името на хората, за които те са написани.

Аз, Лени/Милена Цанова, малката дъщеря на Ади и Милен, съм на 19 години и не спирам да мечтая за ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ. Да, аз съм много млада и сега най-вече е времето да мечтая най-много. И аз не просто мечтая – аз осъществявам мечтите си.

Мечтая на 19 така, както моите родители са ме учили: да мечтая смело, да мечтая без задръжки, да мечтая по много, да мечтая накуп, да мечтая постоянно и най-вече да следвам с упорит труд и постоянство осъществяването на всяка една моя мечта.

МЕЧТАЯ…

 

Стефани Цанова

Пробуждане

В Живота си човек се пробужда няколко пъти и по няколко причини.

Първото Пробуждане се случва при нашето раждане. Мигът, в който леко ни ощипват, за да поемем първата глътка въздух и запеем ревливо. Второто Пробуждане идва, когато отиваме в първи клас, защото се чувстваме вече наистина значими – „Вече съм голям!“. Третото идва в мига, в който пеперуди затършуват в корема ни при първото влюбване. Пробуждане се случва и тогава, когато завършиш средното си образование и се окажеш на кръстопътя на твоята вече лична самостоятелна реализация в Живота. Не случайно всички ни пожелават „На добър час по пътя на Живота!“ Следващото толкова истинско Пробуждане идва, когато дадем Живот. Първото докосване до малкото вързопче е незабравимо. А, ако се случат да са повече вързопчета, се пробуждаш и още, и още… Пробуждането идва и с идеята да заживееш с някого – да споделиш личното си пространство в името на Любовта.               Всъщност, хората се пробуждат много пъти в името на някой миг, момент, емоционален порив или важна случка.

Има едно Пробуждане, което се случва вече на много хора. Едно Пробуждане, за което обаче не всеки човек се събужда.

Наричаме това Пробуждане „болест“.

Ах, как не ни се иска хората да се пробуждат, заради нея. Но то се случва… при някои. Онези някои, които се събуждат от дълбокия сън на незнанието, на неискането за моженето, търсенето и победата на нея… над болестта…

Защо някои се пробуждат, а други не?

Защо някои искат, а други не искат?

Защо има успели и неуспели в борбата с болестта?

Защо има „Защо?“?

…Мечтая тези думи на Мама и Тате да стигнат до сърцето на всеки един от вас. Те са написани преди четири години в сърцата им, когато…тя…болестта се настани в нашия Щастлив Дом, за ни погълне, обезсърчи, нарани, обезвери и уплаши.

…Само че…тя…не успя. Не, не успя, защото…ние не позволихме да ни погълне, да ни обезсърчи, да ни нарани, да ни обезвери, да ни уплаши… Може би, малко… да, уплаши ни, но не задълго. НИЕ Я ПОБЕДИХМЕ!

МЕЧТАЯ…ВСИЧКИ ДА Я ПОБЕДЯТ! МЕЧТАЯ…

Мечтая всеки един човек на земята да Повярва, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО! Аз зная, че ВСИЧКОТО НАИСТИНА Е ВЪЗМОЖНО, ЗАЩОТО ЖИВЕЯ С ХОРА, КОИТО ГО ДОКАЗВАТ ВСЕКИ ДЕН – с всеки изживян ден, с всяка своя дума, с всяка своя постъпка и всяка своя мечта…

 

 

Милен Цанов:

Мечтая и тази наша книга да заеме достойно място в библиотеката на много хора, но не по причина „болест“, а за превенция на тяхното Здраве. Ако все пак тя се окаже на полицата ви у дома, защото болестта ви е подканила да я  прочетете, то ние мечтаем вие да се качите на борда на собствената си амбиция за Живот, да затегнете коланите, да се държите здраво и да потеглите към приключението на Живота си, наречено „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

Ади Цанова:

А аз мечтая хората да осъзнаят, че Пътят на Промяната не е равна пътека, а по-скоро символ на едно по-високо ниво на съзнание, което надграждаме според необходимостите в Живота си.

Милен:

Мечтая за повече разбиране и уважение към старанието на хората като нас, които разказват своите истории за вдъхновение на други. Пълното отричане на постигнатото без помощта на конвенционалните методи е напълно излишно, защото обозримото бъдеще чертае нещо много интересно на хоризонта и то се нарича „Нашествието на инакомислещите, на пробудените, на знаещите“.

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят че спонтанната ремисия не е чудо, а резултат от целенасочени усилия за победа над болестта – усилия, цел, търпение и вяра.

Милен:

Мечтая хората да осъзнаят, че ние не сме родени, за да бъдем болни, че тайната на доброто Здраве е в непрекъснатото прочистване на организма във физически и емоционален смисъл, и че със заемането на позиция „ултрапревенция“, човек си гарантира не просто дълги години Живот, а пълноценен Живот в годините. 

Ади:

Мечтая хората да разберат, че никой не ни е длъжен. Човек сам е отговорен за действията си и следва да понесе самостоятелно последствията от тези действия, без да търси виновници с високо вирнат показалец напред. Точно в този жест хората обикновено губят най-много време, вместо вече да побеждават болестта. Стига сме очаквали чудеса от другите!

Милен:

Мечтая хората да осъзнаят, че кризите са онези, които предизвикват еволюция, че кризите са поводи за спонтанна Промяна. Разбирането на това явление е и причината, и поводът да превърнем утре в Нов Живот.

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят, че в Зона комфорт нищо не расте и не се развива, че тази зона е табу за търсещия Здраве. Време е хората да спрат да робуват на сигурността.

Милен:

Мечтая хората да спрат доброволно да робуват на предразсъдъци в подчинение и с послушание да се осланят на морални клишета и да живеят в постоянен страх да не рискуват. Животът ни се предоставя само веднъж! Нима ще пропуснем шанса все пак да опитаме?

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят, че не е нужно някой обезателно да се появи, за да им покаже посоката. Да, повечето ще са напълно доволни да тръгнат, накъдето им се посочи, защото самите те не знаят накъде са тръгнали. Тази неспособност да мислиш за самия себе си е отчайващо покъртителна и тя води до липса на готовност да защитаваш правото си на щастие и себеосъществяване.

Милен:

Мечтаем хората да се събуждат с „ЗА МЕН НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!“, защото така се променя светът.

Ади:

Истината е, че във всеки един от нас мъждука силата да промени нещата. ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

 

МИЛЕН РЕЧ

Добре дошли, Приятели на Здравето!

Много съм щастлив и развълнуван да споделя един от Най-щастливите дни от Живота ми с Вас! ДНЕС!

Знаете ли, Животът е изпълнен с много очарования и много разочарования, върхове и падения. По житейския си път всеки среща трудности, препятствия и несправедливости. Понякога те са толкова големи, че могат да надвият човешкия дух.

Искам да споделя с вас една историята за Готовността и за Решителнистта, за Любовта и за Вярата, за Силата на човешкият дух и за Силата на избора!

Преди много години Аз и Ади се срещнахме и влюбихме. Ние създадохме Семейство. Ние бяхме още  деца, вече отглеждащи свои собствени деца. Първата ни дъщеря се роди, когато ние бяхме на 18, а втората, когато бяхме на 22.

Дали бяхме готови да бъдем родители на тази крехка възраст? Не!  

Дали искахме да бъдем родители? Да! Защото вярвахме в нашата любов и семейните устои. Ние не можехме един без друг, защото бяхме Влюбени! И решително поехме напред!

Дали положихме усилия? Да! Огромни услиия, за да задвижим колелото на съвместния ни Живот с отдаденост на Любовта и с вяра в Добротата на Живота.

И вижте сега – какво семейство само! Истински юмрук в лицето на болестта.

За тях съм готов да се боря до сетният си час!

Преди повече от 21 години създадохме първата си професионална рожба (Ред Девъл Кетеринг), която изгради устоите на цяла индустрия и до ден днешен е флагман в бранша.

Дали бяхме готови? Не!

Дали имахме възможности? Категорично, не! Стартовият ни капитал през далечната 1997 година възлизаше на нищожните 200 долара за онова, което искахме да сътворим.

Дали вярвахме в успеха? Да! Без колебание се хвърлихме в дълбките води на бизнеса.

Дали положихме усилия? Да! И то какви усилия…

За пореден път нашито дързост и решителнист бяха в основата на успеха.

Преди повече от 19 години Ади стратира изграждането на сватбената индустрия.

Със своите две книги (Помощ! Омъжвам се и предСватбен дуел, курсовте за сватбени агенти, курсовете по аранжиране и декор с цветя, курсовете за събитийни мениджъри, тя изгради тухла по тихла един бранш, една вече огромна индустрия у нас. Към днешна дата Ади е подговила и обучила над 150 сватбени агента!

Дали и за това нейно начинание бяхме готови? Не! Но с решителни действия, вяра и постоянстео ние отново успяхме!

Преди 14 години ние създадохме още една компания (райт рентъл) – още една индустря!

Дали бяхме готови? Не! Но в наши дни това наше професионално дете е абсолютен лидер на пазара!

Скъпи Приятели, не си мислете, че всяка наша идея се е увенчала със 100% успех! Ние не сме идеални, перфектни. И ние сме попадали не един или два пъти в капана на егото и сме губили по някоя друга битка в Живота. Но без тези обрати Животът би бил твърде банален. От тези моменти на „падане“ с последвало ставане сме научавали най-цените си лични и професионални уроци!

Да, за съжеление, ние хората учим, само когато Животът ни изпитва, само когато е трудно и страдаме. Жалко, но факт.

Диагнозата рак се оказа най -голямата възможност в нашият Живот! Вярвате или не. Животът ни се превърна в една невероятна привилегия. Всичко, което сме и правим от 4 години до днес, и ще продължим да правим, се дължи на този обрат в нашият Живот.

И като че ли, всички други моменти от нашият Живот са ни водили към най-важния и най-съдбоносния урок – диагнозата рак!

Дали бяхме готови за диагнозата рак? Не! за нея изобщо не бяхме готови!

На по-късен етап от време си дадохме сметка, че целият ни житейски път стъпка по стъпка ни е водил и подготвял за този съдбоносен момент по някакъв начин и с определена причина – към момента на Промяната, на един катарзис, който трябваше да бъде изживян, вдишан и преодолян.

Няма да скрия, вие знаете, защото сте чели нашата Първа книга, че в началото се страхувах, аз плаках много, колебаех се, съмнявах се… Страхът бе завладял цялата ми същност… Но това бе за кратко, докато не се изправих срещу него и не казах: От другата страна на Страха се намира моята  Свобода и моето Здраве!

Дали бях готов за това Приключение? Не! Но аз поех цялата отговорност, изправяйки се срещу болестта и поех цялата отговорнст за случилата се с мен върху себе си, защото аз бях този, който си бе причинил диагнозата с някои неразумни постъпки в моя ежедневен Живот.  Тази Истина ме поведе към Победата над диагнозата рак и АЗ ПОБЕДИХ!

Преди един месец аз се изправих на старта на едно от най- големите спортни предизвикателство в света, познато като IRONMAN – 3.8 км плуване, 180 колоездене и 42,200 бягане.

Дали бях напълно готов за това изпитание? Не! Не бях напълно готов, защото, поради тежка травма, аз пропуснах близо два месеца от активната си подготовка – така наречената „основна фаза”. Въпреки болката и леката неувереност, аз застанах измежду първите на старта с високо вдигната глава и с непоклатимо съмочуствие, че мога и че ще успея да мина по отличителния за това състезание много дълъг червен килим и финалната арка, което посрещат Железните хора. АЗ, МИЛЕН, НА 22 СЕПТЕМВРИ СТАНАХ ЖЕЛЕЗЕН ЧОВЕК! ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ МИ ДАВА ТОВА ЗВАНИЕ И АЗ МНОГО СЕ ГОРДЕЯ С НЕГО, ЗАЩОТО АЗ САМ ГО ПРЕВЗЕХ И ТО НЕ СЪС СЕТНИ СИЛИ, А С ПЪЛНА УВЕРЕНОСТ КАКТО В МИСЛИТЕ СИ, ТАКА И НА ФИЗИЧЕСКО НИВО.

Това мое участие в най-голямото състезание в света е миг във времето на Живота, за който си заслужава да се бориш и да успееш! Това са моментите, за които си заслужава да живеем! И аз не просто успях, а завърших далеч преди планираното от самия мен време. Завърших с усмивка, с вяра и решителност, че обезателно трябва да продължим с Мисита ни – да помагаме на хората да се осъзнаят и пробудят за пълноценен Живот. Завършх в прегръдките на моето Семейство. Те, моите момичета, Стефи, Лени и Ади бяха там, след финалната арка и крещяха като обезумели за моя успех. Цяла Италия ги чу! Хубава история, нали?!

Нека ви разкажа още една хубава история. За един от участниците, с който рамо до рамо преодоляхме първата дисциплина – плуването. Излизайки от водата, аз стъпих здраво с двата си крака здраво на земята и се затичах към зоната за преобличане за следващата триатлонска дисциплина, а той от водата бе поет от двама доброволци, защото нямаше как да продължи по пясъка сам. Той е лишен от тази самостоятелна възможност. Той няма крака. Името му е Алекс Занарди – небезизвестен състезател от формула 1.

Алекс в разцвета на силите катастрофира с булида и изпада за няколко седмици в състояние на кома. Събужда се и първото, което вижда е, че няма два крака. Първият въпрос, който си задава, след като вижда отрязаните си крака, е „Как ще продължа да правя любимите си неща без два крака?“. И отговорът е…категоричен, че новото му състояние няма да го спре да живее и да прави всичко, което обича.

За първи път Алекс участва на параолимпийските игри в Лондон и печели два златни, и един сребърен медал. Същото повтаря и на олимпиадата в Рио.

В Червия Италия Алекс завърши на 5  място м/у професионалните атлети с постижение от 8 ч и 26 м. ЧОВЕШКИЯТ ДУХ И ПОТЕНЦИАЛ СА БЕЗКРАЙНИ!

Скъпи Приятели на Здравето, не чакайте, поемете Живота си в собствените си ръце! Бъдете Решителни и Дръзки. Променте съдбата си, променяйки себе си!

Запомнете: Когато се изправите пред предизвикателството (пред болестта) единственото, което трябва да направите, е да се вдигнете и да продължите напред смело и с поглед, устремен в Победата. Даже и да не сте готови! Има ли изобщо някой, който е готов за всичко, или най-вече за болестта? не! Няма. Продължете с Вяра, с Решителност, с Постояноство и Любов в сърцето си за Най-доброто, което тепърва предстои във вашия Живот на Земята.

Докато сме живи, ние можем да се противопоставяме на трудностите. Само мъртвите не могат да станат, когато са паднали!

Няма значение дали предизвикателството е голямо или огромно. Запомнете! Стъпка по стъпка с вяра, с постоянство, с търпение и с Любов към себе си и света можем да се преборим и с най-трудните моменти в Нашият живот. Можем! Заложено ни е! НИЕ СМЕ ПОБЕДАТА! ВИЕ СТЕ ПОБЕДАТА! ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ПОБЕДИТЕЛИ!

АДИ РЕЧ

Две книги! Два Наръчника за Здраве, написани от нас за хората от сърце. В разкази, в истории, в поуки, в съвети, в идеи, във вярвания и с огромно вдъхновение. Шест месеца от моя Живот на писател посветих на написването на втората ни книга. Шест месеца, по време на които нито за миг не вдигнах глава, защото поех на плещите си още един огромен товар, съпроводен с огромна отговорност. Плашещо е. Но само в началото. С всеки един последвал ред ставаше все по-леко и леко, защото осъзнавах, че това, за което пишем може да помогне някому да живее. Да, да живее.

Като физически изпълнител на написването на книгите ни аз се усамотявам на нашата каравана на къмпинг Реа, където ден и нощ, нощ и ден търся, проучвам, препрочитам, сравнявам, анализирам, дискутирам и…пиша. Подхождам с огромна отговорност към всяка информация, която сме дискутирали с Милен, в книгите ни, защото зная, че хората се доверяват. Често даже без да правят това осъзнато. Зная, че има и такива хора, които ще проверят всеки ред, ще го осмислят, ще го прехвърлят три пъти през собствените си вярвания, за да стигнат накрая до онова, което чувстват истински, че е тяхното, че е онова, което ще им помогне и те да победят болестта.

В ПЪРВАТА НИ КНИГА „НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. НИЕ ПОБЕДИХМЕ РАКА.“ НИЕ СПОДЕЛИХМЕ СВОЯТА ИСТОРИЯ – ИСТОРИЯ ЗА ПРОБУЖДАНЕТО, ЗА ПРОМЯНАТА. Целта на Първата ни книга бе да запознае широката аудитория с инакомислието, което ни поведе към изконното човешко Здраве, че диагнозата рак не е присъда и че болестта не е наказания, а ЗОВ ЗА ПРОБУЖДАНЕ.

ВТОРАТА НИ КНИГА Е НАДГРАЖДАНЕ, което неизбежно следваше да бъде споделено вече от друга точка на пречупване – на ХОРА НЕ ПРОСТО МЕЧТАЕЩИ И ОСЪЗНАЛИ ПРОМЯНАТА, А НА ХОРА, КОИТО Я НОСЯТ В СЕБЕ СИ. НА ХОРА, КОИТО С ЛИЧНИЯ СИ ПРИМЕР ВДЪХНОВИХА МНОГО ДРУГИ да тръгнат по Своя Път на Промените – уверено, смело, решително, с вяра, с търпение, с постоянство и със знания.

ЗНАНИЕТО – то е било, е и винаги ще остане единствената врата към ВСИЧКО В И НА ТОЗИ СВЯТ. Не е имало, няма и не ще има друга врата. ПЪЛНОЦЕННИЯТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ИМА ЕДНО ЛИЦЕ И ТО Е ЗНАНИЕТО.

С написването и на тази наша книга аз, Ади, си подарих едно невероятно изживяване, което споделих в много сълзи, уж забравени чувства, поуки и… Ние жените сме толкова склонни към чувства и все РАЗНОЦВЕТНИ… И плаках, и се смях, и се губих от време навреме във…всичко…в нея, в книгата, в…това, което искахме, двамата да споделим с вас.

Книгата ставаше все по-голяма и по-голяма, а аз исках и повече, и повече, защото…има толкова много да се каже, за да повярвате още по-силно в Силата на Промяната, в Любовта на Живота към вас, във Вярата, която ви се предлага наготово от него…от Живота, за да сте щастливи всеки миг от вашия Живот.

По едно време, някъде към края, мислите ми вече издъхваха, ръцете ме боляха от тракането по клавишите, главата тежеше от разсъждения и съждения, дробовете тежаха от липса на движение, гръбнакът напускаше и той фронта от дългото седене зад компютъра. Ала все нещо…отново и отново всеки ден ме вдигаше на крака, за да седна отново зад него и да продължа в името на тази Книга за Здраве. АЗ ПРАВЕХ ВСИЧКО ТОВА С ЯСНАТА МИСЪЛ, ЧЕ ПИШЕМ НАШИТЕ КНИГИ, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕМ ДА НАТРУПАТЕ ЗНАНИЯ ПО ЛАВИЦИТЕ НА ВАШЕТО СЪЗНАНИЕ.

Не можете да си представите колко съм щастлива днес, че  сме тук отново заедно и ви я представяме – ТЯ, НАШАТА ВТОРА КНИГА ЗА ЗДРАВЕ, СЕ РАЖДА! А НАШАТА ПЪРВА КНИГА НАВЪРШВА ЕДНА ГОДИНКА ОТ СВОЕТО РОЖДЕНИЕ.

Не ми е мъчно, не ми е тъжно за пропуснатите дни на плажа или на каяка. Аз се отдадох и в това накрая тежко отдаване аз се чувствах отново много щастлива. За възможността, за подкрепата и Обичта на Момичетата ни, които толкова силно вярват в „най-невероятната жена на света – мама Ади“, … Любовта на Милен и неговата откровена човешка гордост с мен…тя силно ме крепеше. И пишех, и редактирах, и пак пишех и…накрая…ето ни тук, ОТНОВО ЗАЕДНО. И аз отново съм готова да ви се отдам, да се раздам, както правя това всеки ден от страниците на нашата социална група УДОВОЛСТВИЕТО ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ! БЪДИ ПРОМЯНАТА! Ваша съм…

ПЪЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ С ЦЕНАТА НА ЖИВОТА – ТОВА Е ПРОЕКТ ЗДРАВЕ!

Ние осъзнаваме, че ПРОЕКТ ЗДРАВЕ е УЛТРАМАРАТОН, който не всеки ще приключи. Някои ще тръгнат по трасето след сигнала „Старт!“, но не след дълго ще се откажат. Други ще тръгнат и ще напуснат отегчени и нетърпеливи малко преди финалната права. Трети още с погледа към дългото трасе ще се откажат преди времето за тръгване. Е, нищо… Все пак ние опитахме отново и ще продължаваме да го правим. Ако не сме успели този път да ви задържим в нашата Мисия, ще се възползваме от следващия си шанс. Изборът е ваш, решенията също са ваши. Ние оставаме на разположение с нашата Мисия Здраве. Тя е и вашата Мисия. И, ако все още не сте го осъзнали, знайте, че предстои…

ВАШЕТО ОЛИМПИЙСКО СЪЗНАНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ИСТИНСКИ ЖИВОТ ВЕЧЕ СА ПРИЧИНА ДА СТАНЕТЕ ЛИДЕР С ТИТЛА В СВОЯ СОБСТВЕН ПРОЕКТ, НАРЕЧЕН „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

ПРОЕКТ ЗДРАВЕ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ КАТО СЛОГАН ЗА ХОРАТА, КОИТО НАСТОЯВАТ ДА ЖИВЕЯТ.

И тази наша книга бе написана от нас без каквото и да е самолюбие на хора, които знаят абсолютно всичко. Светът и „нещата“ в него са в огромно разнообразие, което човек разучава цял Живот. Това е една от неговите най-красиви страни. Написахме я на един дъх без всякакви колебания и задръжки, защото сме напълно убедени в нещата, за които пишем и споделяме с широката аудитория.

И тази наша книга не успя да побере цялата информация, която бяхме  предвидили за нея. А толкова ни се искаше. С течение на времето информацията ставаше все повече и повече. Трудно е да я събереш в една книга, така че страниците да не станат безсрамно много. Затова пък имаме щастието да се възползваме от възможността да пишем още книги. Защо пък не? Преди много години Фреди Меркюри изпя „Шоуто трябва да продължи!“, а ние допълваме „И нашата Мисия Здраве също продължава!“.

„21 дни да промениш Живота си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“ не е просто книга за това как да си помогнем сами, а как да се самоусъвършенстваме в опознаване на нашата същност и отговорното сътворяване на нашия пълноценен Живот.

Искрено вярваме, че множеството информация, която споделяме с вас, ще ви подтикне да започнете да променяте Живота си към по-добро. Разбира се, ние не очакваме от вас да възприемете всичко, което споделяме с вас, но фактът, че сте тук, означава, че сте се заловили с „нещата“ и вече сте в Лигата на Избраните. Само осъзнаването на изложения наш личен опит ще ви помогне да предприемете необходимите Промени, за да се впуснете в по-осъзнат, по-пълноценен Живот, който ще ви осигури Здраве и дълголетие.

Срещаме болестите на съвремието всеки ден със свито сърце. Виждаме какво причиняват на хората нездравите състояния, до които те сами се докарват. И няма значение колко големи са успехите на хората, когато няма Здраве. Нямаме ли Здраве – нямаме нищо…

Бъдете креативни в Живота си. Вие сте негов участник, а не наблюдател. Вие трябва да участвате активно в процеса на неговото Сътворяване, за да сте пълноценен негов ръководител. Може да подарите на Живота си Здраве, щастие, веселие, да повишите качеството му с хубави мисли и положителни емоции, а може и да не го направите. Изборът отново е само ваш. А  той винаги има значение!

Бъдете щедри към себе си – раздавайте се за собственото си благо. Само така ще сте безрезервно щедри към света, на който му трябват здрави хора, за да продължат в бъдещето уверено и съзнателно.

Време е да се научим да вземаме решения за своя Живот, защото ние най-добре познаваме себе си.

За тази книга имахме много по-малко дискусии, отколкото за първата. Може би просто защото пораснахме заедно още малко в този Живот, и нашето верую в устоите на Здравето са още по-уверени и силни.

Няма да спрем до тук. Това вече е сигурно. В нашия Живот се случи нещо като перпетум мобиле – създадохме условия за вечното движение – eдни знания повличат след себе си други и после от знание към знание в надграждане на Мисията ни Здраве.

Ние знаем, че нашите книги не са лесни за четене. Те са обемисти и в тях има много истини, които трудно се приемат от хората, и най-вече: карат ги да мислят самостоятелно и да поемат отговорност за собственото си Здраве. А това не е никак лека задача.

Успешното приключване на ултрамаратона ПРОЕКТ ЗДРАВЕ не зависи от нас, нито от финалната арка, която се мъдрее в далечината, там, при Победата, а от волята, вярата, търпението и отговорността на всеки един от вас. ПРОБУДЕТЕ СЕ!

Скъпи Приятели на Здравето,

В Живота човек трудно постига „нещата“ напълно самостоятелно. Не просто е редно, не просто трябва, а ние искаме от сърце да споделим с вас, че тази наша книга – нейната Премиера, нейното раждане, нейният Живот не биха могли да бъдат възможни без  Хората, които ни подадоха ръка, за да осъществим още една своя Мечта.

Христо и Теди – собствениците на този прекрасен Център – Сити Марк Арт Център отново отвориха безрезервно врати за още една СТОЙНОСТНА ПРЕМИЕРА НА КНИГА – НАШАТА  КНИГА. Дълбок поклон пред щедростта ви. Благодарността ни е огромна.

Огромна благодарност поднасям на нашите две дъщери, които търпят с утеха, че все пак ще й се види края на книгата, и Мама ще се завърне у дома, за да продължи да ги обгрижва с безрезервна обич и внимание. И тате най-накрая ще превземе IRONMAN, и той ще се завърне у дома, където те го чакат, за да ги изслушва 7 дни в седмицата, по 24 часа, ще ги съветва, подкрепя и, разбира се, обича безрезервно, докато те искат всичко и той им дава всичко, защото щедростта му е пословична. 

Специални благодарности на Стефи, нашата голяма дъщеря, за  прекрасния уловен момент в най-големия храмов комплекс в света – Ангкор Ват в Камбоджа – снимката, която краси нашата корица. Прекрасна снимка! Велика снимка! Стеф, благодаря ти и за упорития труд, свързан с превода на нашата първа книга на английски. Тази сага ще свърши много скоро и ти… ще си отдъхнеш. Ти си героят без титла засега. Но аз я подготвям и скоро ще те възнеса с нея в друго измерение.

Огромни благодарности на Лени, която със своята музика и музикалните си участия ни радва, запълва дните ни с вечните интересни истории за този или онзи музикален бранд, банда, певец. Винаги е забавно, винаги е многоцветно. Очакваме съвсем скоро да излезе твоя първи музикален клип. Вярваме в теб! Не се съмнявай!

Топли благодарности на нашето Мите, който вече е в Кръга на доверието на Семейство Цанови. Митето е един нов Съмишленик на нашата Мисия, който с гордост се впуска в нея в името на Любовта си към нашата голяма дъщеря и Здравето. Митето се отправя на път с нас към Острова на Промяната, за да осъществи и той една своя голяма мечта. Благодарим ти от все сърце за подкрепата и уважението, с които ни даряваш като Родители на Стефи.

Благодарности на Славчето Асенова за още едната красива дрешка, която оформи – кориците на нашата втора книга за Здраве. Благодарности и за всички други малки проекти, които са свързани с БЪДИ ПРОМЯНАТА!, с нашия Оздравителен център в София и с нашата Оздравителна програма в Тайланд.

Нина Ганева – редактор на текста. Нина благодаря ти. Това е…четвъртата ни книга заедно. Прекрасна си! Това че те имам до теб ми дава една невидима сигурност, на която се осланям по време на писане. Това е важно за мен и вярвам, че предстоят още книги заедно.

Митко Ганев, който е безкрайно прецизен в работата си на оформител на цялата предпечатна подготовка. Мите, благодаря ти от сърце за вниманието и тази прецизност, която много ми допада. И двамата сме много прецизни. Затова и работа ни спори отлично.

Благодарим от все сърце на Майка и Татко Цанови за подкрепата, за гордостта, и за това, че търпят четирите ни мопса, когато сме на поредното си Приключение – пътуваме, пишем, спортуваме. Благодаря ви, че сте до нас, и когато имаме необходимост и когато нямаме такава.

Специални благодарности на моята дълголетница – Баба Цвете, която ни обича безрезервно, подкрепя ни, гордее се с нас без забележки. Все плаче като ни види. Все едно, че всеки път падаме от небето. Баба е Велика!

Огромни благодарности на нашата Приятелка и Асистентка Ради Кафелова, която днес отново е зад гърбовете ни. Ако паднем, да ни придържи. Тя е горе, в апаратната, отново на пост, за да се случва всичко това на сцената. Само тя знае какво значи намигването ми с лявото око, после кратка пауза и после с дясното, и после…пак пауза. Нейната отдаденост на нашата кауза, освен с личен пример, е огромна и безрезервна. Тя има честта, вярваме и удоволствието, да прочете пълната версия на книгата, преди съкращенията, които публикувахме в нашия сайт в секция Книгите на Ади и Милен – Разкази за Здравето, която е 670 страници във формата.

Огромни благодарности на моята скъпа Приятелка Гергана Ташкова или просто Герката, която също има удоволствието, както сподели самата тя, да задълбае ума и сърцето си в 670 страници писмен труд, който в разпечатан вид прилича на тухла ютонг. Гер, благодаря ти за подкрепата и вярата, че и тази година аз ще се справя с писането, че ще успея навреме, че и тази книга ще бъде забележителна, за анекдотите, за смеха, за кратките ни летни, но така истински срещи, които ме радваха от сърце.

Специални благодарности и на нейния съпруг Пламен Ташков, който, въпреки протестите, все пак преди близо година тръгна по Пътя на Промяната и върви по него смело, с търпение и знание, че всичко е за неговото Добро Здраве. Плам, благодаря ти за т.нар. афими номер, изискуем от гръчките власти, държащи интернета, който ти ми предостави, за да имам wi-fi на караваната, с помощта на който аз правих отново и отново проучвания. Без тези проучвания книгата не би била факт.

Благодарности на молдовските ми приятели от съседната каравана. За хапването, за сладките приказки и за добротата човешка в едно чудесно Ново за нас приятелство. Те не са тук, но аз зная, че по някакъв начин те ме чуват и приемат от все сърце тази лична благодарност.

Абсолютен респект с дълбоки благодарности за още една дама, родом от този край на земята, която много смело и без задръжки се впусна в превода на първата ни книга на руски език. Кристина Иванова, която скоро ще стане за първи път Майка. Ще бъдеш Прекрасна Майка, Тиночка. Целую! Спасибо за все.

И тази наша книга не би била възможна без хората, които защитават интересите на нашите професионални поприща, докато ние четем, пишем, пътуваме, водим семинари и уебинари, сътворяваме Оздравителни програми. Без тези Лидери без титла ние нямаше да имаме това свободно време, което ни е необходимо, за да осъществяваме мечтите си в писане на книги. Скъпи, Колеги и Приятели, от ADI’S COOK & BOOK, За Сватбата на Вашите Мечти, COURSE ACADEMY BULGARIA, Red Devil Catering, Right Rental, Оздравителен център БЪДИ ПРОМЯНАТА! – Ибис, БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Тази наша книга дължи много на първите ни участници в нашата Оздравителна програма на Остров Ко Самуи в Тайланд, която се проведе в началото на 2018 година. Опознаването на техните случаи и безценното споделяне на онези „21 дни…“ на Острова на Промяната ни дадоха незаменими знания за очакванията на хората относно тяхното Здраве и личната мотивация да се пробудят. Теди, Веско, Силвана, Краси, Кате, Валери, Ева, Росен, Криси, Райне, Мими, Венци, Сузи – БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Специални и от сърце благодарности за нашия Скъп Приятел DJ Пламен Николов, без когото личните събития на Семейство Цанови не са никакви събития. Дружим с Пламен повече от 20 години, в които споделихме едно чудесно Приятелство както в личностен, така и професионален план. Благодарение на него след края на официалната част ще се поразкършим малко поне.

Огромни благодарности на Ивалина Иванова и Едуардо Миролио за био виното, което ни омая тази вечер. За втори път безрезервно ни подкрепяте. Защо? Може би, защото ни харесвате. Благодарим ви!

Огромни благодарности на Сладкарници Теа – Веско и Теди, които ни поднесоха гризините, за да не се опием съвсем с био виното. Както се казва – за подхапване. Приятели, благодарим ви!

Благодарим от сърце на всички триатлонисти, които подкрепят участието на отбор БЪДИ ПРОМЯНАТА! на спортните събития. Благодарим ви, че, въпреки нашия кратък засега опит, ни приемате за равни и ни подсказвате как да бъдем по-добри.

Специални благодарности на Георги Берковски за сайта на БЪДИ ПРОМЯНАТА!, който заживя своя Живот в края на м. Юли тази година. Той е хубав, полезен и разказва на една място за всичко, свързано с нашата Мисия Здраве. Работихме много по него, по цели дни, нощи,… и в крайна сметка…успяхме.

Благодарности от сърце и за Станимира и нейната Шоколадова къща – Stanimira Shocolаte House, която днес е с нас в подкрепа на още една социална кауза. Шоколадовата къща на Станимира е социално предприятие, в което работят хора от уязвими групи – незрящи, с интелектуални затруднения, самотни майки. Станимира използва шоколада като инструмент за добър Старт на Ново начало за хора, които голяма част от обществото отхвърля като „неспособни“. Шоколадовата къща работи с най-високо качество шоколад. Всички шоколадови изделия са ръчна изработка. Днес тя ни представя своя черен шоколад.

Тази книга не би била факт и без онези хора, които не вярват, че здравословният начин на Живот побеждава болестите – в ПРОЕКТ ЗДРАВЕ. Те също ни вдъхновяват, защото обичаме да плуваме срещу течението, и най-вече, защото знаем, че нещата, в които вярваме, са истина. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ ХОРАТА ПОБЕЖДАВАТ РАКА! БЛАГОДАРИМ ЗА ТЕХНИЯ СКЕПТИЦИЗЪМ ОТ СЪРЦЕ!

Благодарим на всички наши Съмишленици, които ни споделиха своите истории, своите страхове, вярвания и решения – своята борба.

Дай, Боже, да не забравяме някого. Простете от сърце, ако сме пропуснали да ви споменем.

 

Ади и Милен

Преди да се разделим с последните ни думи към вас, ще подарим точно 21 книги на 21 госта на нашата Премиера. Посланието към хората, които получават този дар, е ОБЕЗАТЕЛНО ДА Я ПОДАРЯТ НА ЧОВЕК, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ НЕЯ. ТО ЕСТ, ДА ПРЕДАДАТ ЗНАНИЕТО ЗА ПРОМЯНАТА НАТАТЪК. Всеки един от вас, качвайки се на сцената, за да вземе своята Книга, следва да обещае, че ще я подари. Нека с този дар увековечите своята житейска щедрост в името на другите.

 

Милен:

Скъпи, Приятели на Здравето! Бъдете Промяната, която искате да видите в децата си.

Ади:

Нека всяка малка стъпка по Пътя на Промяната бъде вашето послание към тях.

Милен:

Постарайте се посланието да бъде вдъхновяващо!

Лени:

Ади и Милен

Стефи:

ОТДАВНА ВЕЧЕ СЕ ПИШЕ ЗАЕДНО!

Ади и Милен заедно:

Бъдете здрави! Бъдете щастливи! БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА!

Милен:

Всеки един от нас може!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕМИЕРА КНИГА

21 дни да промениш ЖИВОТА си!  ПРОЕКТ ЗДРАВЕ

Стефани Цанова:

Мечтая…

Мечтая за много неща…

Мечтая всеки ден…

Мечтая по много…

Мечтая НОВАТА КНИГА НА МОИТО ВДЪХНОВЯВАЩИ РОДИТЕЛИ да стигне до вашите сърца  защото те я написаха за вас…от сърце…

Мечтая книгата на Мама и Тати да стигне до повече хора, отколкото сме тук в залата, защото…тяхната НОВА КНИГА е повод и причина някой да се събуди за Нов и Пълноценен Живот в Здраве.

Мечтая…книгата на моите обичани Родители да се окаже в ръцете на хора, които нямат здравни неразположения. Да попадне в техните ръце за превенция на тяхното Здраве, за знание, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

Мечтая повече хора да разберат, че Животът е ПРЕКРАСЕН БЕЗ БОЛЕСТИ.

Аз, Стефани Цанова, голямата дъщеря на Ади и Милен, съм на 24 години и не спирам да мечтая за ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ. Моята възраст е млада и сега е най-вече времето да мечтая най-много. Примерът на моите Родители е показателен за това, че човек може и трябва да мечтае до дълбоки старини. И не просто да мечтае, ала и да осъществява всяка една своя мечта.

Мечтая на 24 така, както моите родители са ме учили: да мечтая смело, да мечтая без задръжки, да мечтая по много, да мечтая накуп, да мечтая постоянно и най-вече да следвам с упорит труд и постоянство осъществяването на всяка една моя мечта.

Мечтая…21 дни да промениш ЖИВОТА си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ да промени СЪЗНАТЕЛНОСТТА НА МНОГО ХОРА, ДА ГИ ПРОБУДИ ЗА ПРОМЯНАТА, която се оказва неизбежна в даден момент от човешкия Живот – по различен повод и по различно време, и все пак неизбежна и наложителна.

Мечтая Мисията на  моите Родители БЪДИ ПРОМЯНАТА! да прехвърли границите на нашата страна и да продължи с Пробуждането, което носи в себе си.

МЕЧТАЯ…

 

Лени Цанова:

Мечтая…

Мечтая книгата на моите страхотни Родители да ви причини ОЩЕ ЗНАНИЕ, ДА ВИ ПОДКАНИ ДА ПОВЯРВАТЕ В СЕБЕ СИ ОЩЕ ПО-СИЛНО, А НЯКОИ ДА ПРОБУДИ ЗАВИНАГИ за НОВ ЖИВОТ в ЗДРАВЕ И ПЪЛНОЦЕННОСТ.

Мечтая книгата им да даде вяра на хората. Те успяха да направят това с първата си книга, която се роди точно тук, в тази зала, на същата дата, точно преди една година. ЧРД, НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. НИЕ ПОБЕДИХМЕ РАКА. ЧРД, книга Първа на Мама и Тате с пожелания да продължаваш да Пробуждаш хората.

Мечтая книгите на Мама и Тате да пребъдат във времето в името на хората, за които те са написани.

Аз, Лени/Милена Цанова, малката дъщеря на Ади и Милен, съм на 19 години и не спирам да мечтая за ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ. Да, аз съм много млада и сега най-вече е времето да мечтая най-много. И аз не просто мечтая – аз осъществявам мечтите си.

Мечтая на 19 така, както моите родители са ме учили: да мечтая смело, да мечтая без задръжки, да мечтая по много, да мечтая накуп, да мечтая постоянно и най-вече да следвам с упорит труд и постоянство осъществяването на всяка една моя мечта.

МЕЧТАЯ…

 

Стефани Цанова

Пробуждане

В Живота си човек се пробужда няколко пъти и по няколко причини.

Първото Пробуждане се случва при нашето раждане. Мигът, в който леко ни ощипват, за да поемем първата глътка въздух и запеем ревливо. Второто Пробуждане идва, когато отиваме в първи клас, защото се чувстваме вече наистина значими – „Вече съм голям!“. Третото идва в мига, в който пеперуди затършуват в корема ни при първото влюбване. Пробуждане се случва и тогава, когато завършиш средното си образование и се окажеш на кръстопътя на твоята вече лична самостоятелна реализация в Живота. Не случайно всички ни пожелават „На добър час по пътя на Живота!“ Следващото толкова истинско Пробуждане идва, когато дадем Живот. Първото докосване до малкото вързопче е незабравимо. А, ако се случат да са повече вързопчета, се пробуждаш и още, и още… Пробуждането идва и с идеята да заживееш с някого – да споделиш личното си пространство в името на Любовта.               Всъщност, хората се пробуждат много пъти в името на някой миг, момент, емоционален порив или важна случка.

Има едно Пробуждане, което се случва вече на много хора. Едно Пробуждане, за което обаче не всеки човек се събужда.

Наричаме това Пробуждане „болест“.

Ах, как не ни се иска хората да се пробуждат, заради нея. Но то се случва… при някои. Онези някои, които се събуждат от дълбокия сън на незнанието, на неискането за моженето, търсенето и победата на нея… над болестта…

Защо някои се пробуждат, а други не?

Защо някои искат, а други не искат?

Защо има успели и неуспели в борбата с болестта?

Защо има „Защо?“?

…Мечтая тези думи на Мама и Тате да стигнат до сърцето на всеки един от вас. Те са написани преди четири години в сърцата им, когато…тя…болестта се настани в нашия Щастлив Дом, за ни погълне, обезсърчи, нарани, обезвери и уплаши.

…Само че…тя…не успя. Не, не успя, защото…ние не позволихме да ни погълне, да ни обезсърчи, да ни нарани, да ни обезвери, да ни уплаши… Може би, малко… да, уплаши ни, но не задълго. НИЕ Я ПОБЕДИХМЕ!

МЕЧТАЯ…ВСИЧКИ ДА Я ПОБЕДЯТ! МЕЧТАЯ…

Мечтая всеки един човек на земята да Повярва, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО! Аз зная, че ВСИЧКОТО НАИСТИНА Е ВЪЗМОЖНО, ЗАЩОТО ЖИВЕЯ С ХОРА, КОИТО ГО ДОКАЗВАТ ВСЕКИ ДЕН – с всеки изживян ден, с всяка своя дума, с всяка своя постъпка и всяка своя мечта…

 

 

Милен Цанов:

Мечтая и тази наша книга да заеме достойно място в библиотеката на много хора, но не по причина „болест“, а за превенция на тяхното Здраве. Ако все пак тя се окаже на полицата ви у дома, защото болестта ви е подканила да я  прочетете, то ние мечтаем вие да се качите на борда на собствената си амбиция за Живот, да затегнете коланите, да се държите здраво и да потеглите към приключението на Живота си, наречено „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

Ади Цанова:

А аз мечтая хората да осъзнаят, че Пътят на Промяната не е равна пътека, а по-скоро символ на едно по-високо ниво на съзнание, което надграждаме според необходимостите в Живота си.

Милен:

Мечтая за повече разбиране и уважение към старанието на хората като нас, които разказват своите истории за вдъхновение на други. Пълното отричане на постигнатото без помощта на конвенционалните методи е напълно излишно, защото обозримото бъдеще чертае нещо много интересно на хоризонта и то се нарича „Нашествието на инакомислещите, на пробудените, на знаещите“.

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят че спонтанната ремисия не е чудо, а резултат от целенасочени усилия за победа над болестта – усилия, цел, търпение и вяра.

Милен:

Мечтая хората да осъзнаят, че ние не сме родени, за да бъдем болни, че тайната на доброто Здраве е в непрекъснатото прочистване на организма във физически и емоционален смисъл, и че със заемането на позиция „ултрапревенция“, човек си гарантира не просто дълги години Живот, а пълноценен Живот в годините. 

Ади:

Мечтая хората да разберат, че никой не ни е длъжен. Човек сам е отговорен за действията си и следва да понесе самостоятелно последствията от тези действия, без да търси виновници с високо вирнат показалец напред. Точно в този жест хората обикновено губят най-много време, вместо вече да побеждават болестта. Стига сме очаквали чудеса от другите!

Милен:

Мечтая хората да осъзнаят, че кризите са онези, които предизвикват еволюция, че кризите са поводи за спонтанна Промяна. Разбирането на това явление е и причината, и поводът да превърнем утре в Нов Живот.

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят, че в Зона комфорт нищо не расте и не се развива, че тази зона е табу за търсещия Здраве. Време е хората да спрат да робуват на сигурността.

Милен:

Мечтая хората да спрат доброволно да робуват на предразсъдъци в подчинение и с послушание да се осланят на морални клишета и да живеят в постоянен страх да не рискуват. Животът ни се предоставя само веднъж! Нима ще пропуснем шанса все пак да опитаме?

Ади:

Мечтая хората да осъзнаят, че не е нужно някой обезателно да се появи, за да им покаже посоката. Да, повечето ще са напълно доволни да тръгнат, накъдето им се посочи, защото самите те не знаят накъде са тръгнали. Тази неспособност да мислиш за самия себе си е отчайващо покъртителна и тя води до липса на готовност да защитаваш правото си на щастие и себеосъществяване.

Милен:

Мечтаем хората да се събуждат с „ЗА МЕН НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!“, защото така се променя светът.

Ади:

Истината е, че във всеки един от нас мъждука силата да промени нещата. ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

 

МИЛЕН РЕЧ

Добре дошли, Приятели на Здравето!

Много съм щастлив и развълнуван да споделя един от Най-щастливите дни от Живота ми с Вас! ДНЕС!

Знаете ли, Животът е изпълнен с много очарования и много разочарования, върхове и падения. По житейския си път всеки среща трудности, препятствия и несправедливости. Понякога те са толкова големи, че могат да надвият човешкия дух.

Искам да споделя с вас една историята за Готовността и за Решителнистта, за Любовта и за Вярата, за Силата на човешкият дух и за Силата на избора!

Преди много години Аз и Ади се срещнахме и влюбихме. Ние създадохме Семейство. Ние бяхме още  деца, вече отглеждащи свои собствени деца. Първата ни дъщеря се роди, когато ние бяхме на 18, а втората, когато бяхме на 22.

Дали бяхме готови да бъдем родители на тази крехка възраст? Не!  

Дали искахме да бъдем родители? Да! Защото вярвахме в нашата любов и семейните устои. Ние не можехме един без друг, защото бяхме Влюбени! И решително поехме напред!

Дали положихме усилия? Да! Огромни услиия, за да задвижим колелото на съвместния ни Живот с отдаденост на Любовта и с вяра в Добротата на Живота.

И вижте сега – какво семейство само! Истински юмрук в лицето на болестта.

За тях съм готов да се боря до сетният си час!

Преди повече от 21 години създадохме първата си професионална рожба (Ред Девъл Кетеринг), която изгради устоите на цяла индустрия и до ден днешен е флагман в бранша.

Дали бяхме готови? Не!

Дали имахме възможности? Категорично, не! Стартовият ни капитал през далечната 1997 година възлизаше на нищожните 200 долара за онова, което искахме да сътворим.

Дали вярвахме в успеха? Да! Без колебание се хвърлихме в дълбките води на бизнеса.

Дали положихме усилия? Да! И то какви усилия…

За пореден път нашито дързост и решителнист бяха в основата на успеха.

Преди повече от 19 години Ади стратира изграждането на сватбената индустрия.

Със своите две книги (Помощ! Омъжвам се и предСватбен дуел, курсовте за сватбени агенти, курсовете по аранжиране и декор с цветя, курсовете за събитийни мениджъри, тя изгради тухла по тихла един бранш, една вече огромна индустрия у нас. Към днешна дата Ади е подговила и обучила над 150 сватбени агента!

Дали и за това нейно начинание бяхме готови? Не! Но с решителни действия, вяра и постоянстео ние отново успяхме!

Преди 14 години ние създадохме още една компания (райт рентъл) – още една индустря!

Дали бяхме готови? Не! Но в наши дни това наше професионално дете е абсолютен лидер на пазара!

Скъпи Приятели, не си мислете, че всяка наша идея се е увенчала със 100% успех! Ние не сме идеални, перфектни. И ние сме попадали не един или два пъти в капана на егото и сме губили по някоя друга битка в Живота. Но без тези обрати Животът би бил твърде банален. От тези моменти на „падане“ с последвало ставане сме научавали най-цените си лични и професионални уроци!

Да, за съжеление, ние хората учим, само когато Животът ни изпитва, само когато е трудно и страдаме. Жалко, но факт.

Диагнозата рак се оказа най -голямата възможност в нашият Живот! Вярвате или не. Животът ни се превърна в една невероятна привилегия. Всичко, което сме и правим от 4 години до днес, и ще продължим да правим, се дължи на този обрат в нашият Живот.

И като че ли, всички други моменти от нашият Живот са ни водили към най-важния и най-съдбоносния урок – диагнозата рак!

Дали бяхме готови за диагнозата рак? Не! за нея изобщо не бяхме готови!

На по-късен етап от време си дадохме сметка, че целият ни житейски път стъпка по стъпка ни е водил и подготвял за този съдбоносен момент по някакъв начин и с определена причина – към момента на Промяната, на един катарзис, който трябваше да бъде изживян, вдишан и преодолян.

Няма да скрия, вие знаете, защото сте чели нашата Първа книга, че в началото се страхувах, аз плаках много, колебаех се, съмнявах се… Страхът бе завладял цялата ми същност… Но това бе за кратко, докато не се изправих срещу него и не казах: От другата страна на Страха се намира моята  Свобода и моето Здраве!

Дали бях готов за това Приключение? Не! Но аз поех цялата отговорност, изправяйки се срещу болестта и поех цялата отговорнст за случилата се с мен върху себе си, защото аз бях този, който си бе причинил диагнозата с някои неразумни постъпки в моя ежедневен Живот.  Тази Истина ме поведе към Победата над диагнозата рак и АЗ ПОБЕДИХ!

Преди един месец аз се изправих на старта на едно от най- големите спортни предизвикателство в света, познато като IRONMAN – 3.8 км плуване, 180 колоездене и 42,200 бягане.

Дали бях напълно готов за това изпитание? Не! Не бях напълно готов, защото, поради тежка травма, аз пропуснах близо два месеца от активната си подготовка – така наречената „основна фаза”. Въпреки болката и леката неувереност, аз застанах измежду първите на старта с високо вдигната глава и с непоклатимо съмочуствие, че мога и че ще успея да мина по отличителния за това състезание много дълъг червен килим и финалната арка, което посрещат Железните хора. АЗ, МИЛЕН, НА 22 СЕПТЕМВРИ СТАНАХ ЖЕЛЕЗЕН ЧОВЕК! ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ МИ ДАВА ТОВА ЗВАНИЕ И АЗ МНОГО СЕ ГОРДЕЯ С НЕГО, ЗАЩОТО АЗ САМ ГО ПРЕВЗЕХ И ТО НЕ СЪС СЕТНИ СИЛИ, А С ПЪЛНА УВЕРЕНОСТ КАКТО В МИСЛИТЕ СИ, ТАКА И НА ФИЗИЧЕСКО НИВО.

Това мое участие в най-голямото състезание в света е миг във времето на Живота, за който си заслужава да се бориш и да успееш! Това са моментите, за които си заслужава да живеем! И аз не просто успях, а завърших далеч преди планираното от самия мен време. Завърших с усмивка, с вяра и решителност, че обезателно трябва да продължим с Мисита ни – да помагаме на хората да се осъзнаят и пробудят за пълноценен Живот. Завършх в прегръдките на моето Семейство. Те, моите момичета, Стефи, Лени и Ади бяха там, след финалната арка и крещяха като обезумели за моя успех. Цяла Италия ги чу! Хубава история, нали?!

Нека ви разкажа още една хубава история. За един от участниците, с който рамо до рамо преодоляхме първата дисциплина – плуването. Излизайки от водата, аз стъпих здраво с двата си крака здраво на земята и се затичах към зоната за преобличане за следващата триатлонска дисциплина, а той от водата бе поет от двама доброволци, защото нямаше как да продължи по пясъка сам. Той е лишен от тази самостоятелна възможност. Той няма крака. Името му е Алекс Занарди – небезизвестен състезател от формула 1.

Алекс в разцвета на силите катастрофира с булида и изпада за няколко седмици в състояние на кома. Събужда се и първото, което вижда е, че няма два крака. Първият въпрос, който си задава, след като вижда отрязаните си крака, е „Как ще продължа да правя любимите си неща без два крака?“. И отговорът е…категоричен, че новото му състояние няма да го спре да живее и да прави всичко, което обича.

За първи път Алекс участва на параолимпийските игри в Лондон и печели два златни, и един сребърен медал. Същото повтаря и на олимпиадата в Рио.

В Червия Италия Алекс завърши на 5  място м/у професионалните атлети с постижение от 8 ч и 26 м. ЧОВЕШКИЯТ ДУХ И ПОТЕНЦИАЛ СА БЕЗКРАЙНИ!

Скъпи Приятели на Здравето, не чакайте, поемете Живота си в собствените си ръце! Бъдете Решителни и Дръзки. Променте съдбата си, променяйки себе си!

Запомнете: Когато се изправите пред предизвикателството (пред болестта) единственото, което трябва да направите, е да се вдигнете и да продължите напред смело и с поглед, устремен в Победата. Даже и да не сте готови! Има ли изобщо някой, който е готов за всичко, или най-вече за болестта? не! Няма. Продължете с Вяра, с Решителност, с Постояноство и Любов в сърцето си за Най-доброто, което тепърва предстои във вашия Живот на Земята.

Докато сме живи, ние можем да се противопоставяме на трудностите. Само мъртвите не могат да станат, когато са паднали!

Няма значение дали предизвикателството е голямо или огромно. Запомнете! Стъпка по стъпка с вяра, с постоянство, с търпение и с Любов към себе си и света можем да се преборим и с най-трудните моменти в Нашият живот. Можем! Заложено ни е! НИЕ СМЕ ПОБЕДАТА! ВИЕ СТЕ ПОБЕДАТА! ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ПОБЕДИТЕЛИ!

АДИ РЕЧ

Две книги! Два Наръчника за Здраве, написани от нас за хората от сърце. В разкази, в истории, в поуки, в съвети, в идеи, във вярвания и с огромно вдъхновение. Шест месеца от моя Живот на писател посветих на написването на втората ни книга. Шест месеца, по време на които нито за миг не вдигнах глава, защото поех на плещите си още един огромен товар, съпроводен с огромна отговорност. Плашещо е. Но само в началото. С всеки един последвал ред ставаше все по-леко и леко, защото осъзнавах, че това, за което пишем може да помогне някому да живее. Да, да живее.

Като физически изпълнител на написването на книгите ни аз се усамотявам на нашата каравана на къмпинг Реа, където ден и нощ, нощ и ден търся, проучвам, препрочитам, сравнявам, анализирам, дискутирам и…пиша. Подхождам с огромна отговорност към всяка информация, която сме дискутирали с Милен, в книгите ни, защото зная, че хората се доверяват. Често даже без да правят това осъзнато. Зная, че има и такива хора, които ще проверят всеки ред, ще го осмислят, ще го прехвърлят три пъти през собствените си вярвания, за да стигнат накрая до онова, което чувстват истински, че е тяхното, че е онова, което ще им помогне и те да победят болестта.

В ПЪРВАТА НИ КНИГА „НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. НИЕ ПОБЕДИХМЕ РАКА.“ НИЕ СПОДЕЛИХМЕ СВОЯТА ИСТОРИЯ – ИСТОРИЯ ЗА ПРОБУЖДАНЕТО, ЗА ПРОМЯНАТА. Целта на Първата ни книга бе да запознае широката аудитория с инакомислието, което ни поведе към изконното човешко Здраве, че диагнозата рак не е присъда и че болестта не е наказания, а ЗОВ ЗА ПРОБУЖДАНЕ.

ВТОРАТА НИ КНИГА Е НАДГРАЖДАНЕ, което неизбежно следваше да бъде споделено вече от друга точка на пречупване – на ХОРА НЕ ПРОСТО МЕЧТАЕЩИ И ОСЪЗНАЛИ ПРОМЯНАТА, А НА ХОРА, КОИТО Я НОСЯТ В СЕБЕ СИ. НА ХОРА, КОИТО С ЛИЧНИЯ СИ ПРИМЕР ВДЪХНОВИХА МНОГО ДРУГИ да тръгнат по Своя Път на Промените – уверено, смело, решително, с вяра, с търпение, с постоянство и със знания.

ЗНАНИЕТО – то е било, е и винаги ще остане единствената врата към ВСИЧКО В И НА ТОЗИ СВЯТ. Не е имало, няма и не ще има друга врата. ПЪЛНОЦЕННИЯТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ИМА ЕДНО ЛИЦЕ И ТО Е ЗНАНИЕТО.

С написването и на тази наша книга аз, Ади, си подарих едно невероятно изживяване, което споделих в много сълзи, уж забравени чувства, поуки и… Ние жените сме толкова склонни към чувства и все РАЗНОЦВЕТНИ… И плаках, и се смях, и се губих от време навреме във…всичко…в нея, в книгата, в…това, което искахме, двамата да споделим с вас.

Книгата ставаше все по-голяма и по-голяма, а аз исках и повече, и повече, защото…има толкова много да се каже, за да повярвате още по-силно в Силата на Промяната, в Любовта на Живота към вас, във Вярата, която ви се предлага наготово от него…от Живота, за да сте щастливи всеки миг от вашия Живот.

По едно време, някъде към края, мислите ми вече издъхваха, ръцете ме боляха от тракането по клавишите, главата тежеше от разсъждения и съждения, дробовете тежаха от липса на движение, гръбнакът напускаше и той фронта от дългото седене зад компютъра. Ала все нещо…отново и отново всеки ден ме вдигаше на крака, за да седна отново зад него и да продължа в името на тази Книга за Здраве. АЗ ПРАВЕХ ВСИЧКО ТОВА С ЯСНАТА МИСЪЛ, ЧЕ ПИШЕМ НАШИТЕ КНИГИ, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕМ ДА НАТРУПАТЕ ЗНАНИЯ ПО ЛАВИЦИТЕ НА ВАШЕТО СЪЗНАНИЕ.

Не можете да си представите колко съм щастлива днес, че  сме тук отново заедно и ви я представяме – ТЯ, НАШАТА ВТОРА КНИГА ЗА ЗДРАВЕ, СЕ РАЖДА! А НАШАТА ПЪРВА КНИГА НАВЪРШВА ЕДНА ГОДИНКА ОТ СВОЕТО РОЖДЕНИЕ.

Не ми е мъчно, не ми е тъжно за пропуснатите дни на плажа или на каяка. Аз се отдадох и в това накрая тежко отдаване аз се чувствах отново много щастлива. За възможността, за подкрепата и Обичта на Момичетата ни, които толкова силно вярват в „най-невероятната жена на света – мама Ади“, … Любовта на Милен и неговата откровена човешка гордост с мен…тя силно ме крепеше. И пишех, и редактирах, и пак пишех и…накрая…ето ни тук, ОТНОВО ЗАЕДНО. И аз отново съм готова да ви се отдам, да се раздам, както правя това всеки ден от страниците на нашата социална група УДОВОЛСТВИЕТО ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ! БЪДИ ПРОМЯНАТА! Ваша съм…

ПЪЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ С ЦЕНАТА НА ЖИВОТА – ТОВА Е ПРОЕКТ ЗДРАВЕ!

Ние осъзнаваме, че ПРОЕКТ ЗДРАВЕ е УЛТРАМАРАТОН, който не всеки ще приключи. Някои ще тръгнат по трасето след сигнала „Старт!“, но не след дълго ще се откажат. Други ще тръгнат и ще напуснат отегчени и нетърпеливи малко преди финалната права. Трети още с погледа към дългото трасе ще се откажат преди времето за тръгване. Е, нищо… Все пак ние опитахме отново и ще продължаваме да го правим. Ако не сме успели този път да ви задържим в нашата Мисия, ще се възползваме от следващия си шанс. Изборът е ваш, решенията също са ваши. Ние оставаме на разположение с нашата Мисия Здраве. Тя е и вашата Мисия. И, ако все още не сте го осъзнали, знайте, че предстои…

ВАШЕТО ОЛИМПИЙСКО СЪЗНАНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ИСТИНСКИ ЖИВОТ ВЕЧЕ СА ПРИЧИНА ДА СТАНЕТЕ ЛИДЕР С ТИТЛА В СВОЯ СОБСТВЕН ПРОЕКТ, НАРЕЧЕН „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

ПРОЕКТ ЗДРАВЕ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ КАТО СЛОГАН ЗА ХОРАТА, КОИТО НАСТОЯВАТ ДА ЖИВЕЯТ.

И тази наша книга бе написана от нас без каквото и да е самолюбие на хора, които знаят абсолютно всичко. Светът и „нещата“ в него са в огромно разнообразие, което човек разучава цял Живот. Това е една от неговите най-красиви страни. Написахме я на един дъх без всякакви колебания и задръжки, защото сме напълно убедени в нещата, за които пишем и споделяме с широката аудитория.

И тази наша книга не успя да побере цялата информация, която бяхме  предвидили за нея. А толкова ни се искаше. С течение на времето информацията ставаше все повече и повече. Трудно е да я събереш в една книга, така че страниците да не станат безсрамно много. Затова пък имаме щастието да се възползваме от възможността да пишем още книги. Защо пък не? Преди много години Фреди Меркюри изпя „Шоуто трябва да продължи!“, а ние допълваме „И нашата Мисия Здраве също продължава!“.

„21 дни да промениш Живота си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“ не е просто книга за това как да си помогнем сами, а как да се самоусъвършенстваме в опознаване на нашата същност и отговорното сътворяване на нашия пълноценен Живот.

Искрено вярваме, че множеството информация, която споделяме с вас, ще ви подтикне да започнете да променяте Живота си към по-добро. Разбира се, ние не очакваме от вас да възприемете всичко, което споделяме с вас, но фактът, че сте тук, означава, че сте се заловили с „нещата“ и вече сте в Лигата на Избраните. Само осъзнаването на изложения наш личен опит ще ви помогне да предприемете необходимите Промени, за да се впуснете в по-осъзнат, по-пълноценен Живот, който ще ви осигури Здраве и дълголетие.

Срещаме болестите на съвремието всеки ден със свито сърце. Виждаме какво причиняват на хората нездравите състояния, до които те сами се докарват. И няма значение колко големи са успехите на хората, когато няма Здраве. Нямаме ли Здраве – нямаме нищо…

Бъдете креативни в Живота си. Вие сте негов участник, а не наблюдател. Вие трябва да участвате активно в процеса на неговото Сътворяване, за да сте пълноценен негов ръководител. Може да подарите на Живота си Здраве, щастие, веселие, да повишите качеството му с хубави мисли и положителни емоции, а може и да не го направите. Изборът отново е само ваш. А  той винаги има значение!

Бъдете щедри към себе си – раздавайте се за собственото си благо. Само така ще сте безрезервно щедри към света, на който му трябват здрави хора, за да продължат в бъдещето уверено и съзнателно.

Време е да се научим да вземаме решения за своя Живот, защото ние най-добре познаваме себе си.

За тази книга имахме много по-малко дискусии, отколкото за първата. Може би просто защото пораснахме заедно още малко в този Живот, и нашето верую в устоите на Здравето са още по-уверени и силни.

Няма да спрем до тук. Това вече е сигурно. В нашия Живот се случи нещо като перпетум мобиле – създадохме условия за вечното движение – eдни знания повличат след себе си други и после от знание към знание в надграждане на Мисията ни Здраве.

Ние знаем, че нашите книги не са лесни за четене. Те са обемисти и в тях има много истини, които трудно се приемат от хората, и най-вече: карат ги да мислят самостоятелно и да поемат отговорност за собственото си Здраве. А това не е никак лека задача.

Успешното приключване на ултрамаратона ПРОЕКТ ЗДРАВЕ не зависи от нас, нито от финалната арка, която се мъдрее в далечината, там, при Победата, а от волята, вярата, търпението и отговорността на всеки един от вас. ПРОБУДЕТЕ СЕ!

Скъпи Приятели на Здравето,

В Живота човек трудно постига „нещата“ напълно самостоятелно. Не просто е редно, не просто трябва, а ние искаме от сърце да споделим с вас, че тази наша книга – нейната Премиера, нейното раждане, нейният Живот не биха могли да бъдат възможни без  Хората, които ни подадоха ръка, за да осъществим още една своя Мечта.

Христо и Теди – собствениците на този прекрасен Център – Сити Марк Арт Център отново отвориха безрезервно врати за още една СТОЙНОСТНА ПРЕМИЕРА НА КНИГА – НАШАТА  КНИГА. Дълбок поклон пред щедростта ви. Благодарността ни е огромна.

Огромна благодарност поднасям на нашите две дъщери, които търпят с утеха, че все пак ще й се види края на книгата, и Мама ще се завърне у дома, за да продължи да ги обгрижва с безрезервна обич и внимание. И тате най-накрая ще превземе IRONMAN, и той ще се завърне у дома, където те го чакат, за да ги изслушва 7 дни в седмицата, по 24 часа, ще ги съветва, подкрепя и, разбира се, обича безрезервно, докато те искат всичко и той им дава всичко, защото щедростта му е пословична. 

Специални благодарности на Стефи, нашата голяма дъщеря, за  прекрасния уловен момент в най-големия храмов комплекс в света – Ангкор Ват в Камбоджа – снимката, която краси нашата корица. Прекрасна снимка! Велика снимка! Стеф, благодаря ти и за упорития труд, свързан с превода на нашата първа книга на английски. Тази сага ще свърши много скоро и ти… ще си отдъхнеш. Ти си героят без титла засега. Но аз я подготвям и скоро ще те възнеса с нея в друго измерение.

Огромни благодарности на Лени, която със своята музика и музикалните си участия ни радва, запълва дните ни с вечните интересни истории за този или онзи музикален бранд, банда, певец. Винаги е забавно, винаги е многоцветно. Очакваме съвсем скоро да излезе твоя първи музикален клип. Вярваме в теб! Не се съмнявай!

Топли благодарности на нашето Мите, който вече е в Кръга на доверието на Семейство Цанови. Митето е един нов Съмишленик на нашата Мисия, който с гордост се впуска в нея в името на Любовта си към нашата голяма дъщеря и Здравето. Митето се отправя на път с нас към Острова на Промяната, за да осъществи и той една своя голяма мечта. Благодарим ти от все сърце за подкрепата и уважението, с които ни даряваш като Родители на Стефи.

Благодарности на Славчето Асенова за още едната красива дрешка, която оформи – кориците на нашата втора книга за Здраве. Благодарности и за всички други малки проекти, които са свързани с БЪДИ ПРОМЯНАТА!, с нашия Оздравителен център в София и с нашата Оздравителна програма в Тайланд.

Нина Ганева – редактор на текста. Нина благодаря ти. Това е…четвъртата ни книга заедно. Прекрасна си! Това че те имам до теб ми дава една невидима сигурност, на която се осланям по време на писане. Това е важно за мен и вярвам, че предстоят още книги заедно.

Митко Ганев, който е безкрайно прецизен в работата си на оформител на цялата предпечатна подготовка. Мите, благодаря ти от сърце за вниманието и тази прецизност, която много ми допада. И двамата сме много прецизни. Затова и работа ни спори отлично.

Благодарим от все сърце на Майка и Татко Цанови за подкрепата, за гордостта, и за това, че търпят четирите ни мопса, когато сме на поредното си Приключение – пътуваме, пишем, спортуваме. Благодаря ви, че сте до нас, и когато имаме необходимост и когато нямаме такава.

Специални благодарности на моята дълголетница – Баба Цвете, която ни обича безрезервно, подкрепя ни, гордее се с нас без забележки. Все плаче като ни види. Все едно, че всеки път падаме от небето. Баба е Велика!

Огромни благодарности на нашата Приятелка и Асистентка Ради Кафелова, която днес отново е зад гърбовете ни. Ако паднем, да ни придържи. Тя е горе, в апаратната, отново на пост, за да се случва всичко това на сцената. Само тя знае какво значи намигването ми с лявото око, после кратка пауза и после с дясното, и после…пак пауза. Нейната отдаденост на нашата кауза, освен с личен пример, е огромна и безрезервна. Тя има честта, вярваме и удоволствието, да прочете пълната версия на книгата, преди съкращенията, които публикувахме в нашия сайт в секция Книгите на Ади и Милен – Разкази за Здравето, която е 670 страници във формата.

Огромни благодарности на моята скъпа Приятелка Гергана Ташкова или просто Герката, която също има удоволствието, както сподели самата тя, да задълбае ума и сърцето си в 670 страници писмен труд, който в разпечатан вид прилича на тухла ютонг. Гер, благодаря ти за подкрепата и вярата, че и тази година аз ще се справя с писането, че ще успея навреме, че и тази книга ще бъде забележителна, за анекдотите, за смеха, за кратките ни летни, но така истински срещи, които ме радваха от сърце.

Специални благодарности и на нейния съпруг Пламен Ташков, който, въпреки протестите, все пак преди близо година тръгна по Пътя на Промяната и върви по него смело, с търпение и знание, че всичко е за неговото Добро Здраве. Плам, благодаря ти за т.нар. афими номер, изискуем от гръчките власти, държащи интернета, който ти ми предостави, за да имам wi-fi на караваната, с помощта на който аз правих отново и отново проучвания. Без тези проучвания книгата не би била факт.

Благодарности на молдовските ми приятели от съседната каравана. За хапването, за сладките приказки и за добротата човешка в едно чудесно Ново за нас приятелство. Те не са тук, но аз зная, че по някакъв начин те ме чуват и приемат от все сърце тази лична благодарност.

Абсолютен респект с дълбоки благодарности за още една дама, родом от този край на земята, която много смело и без задръжки се впусна в превода на първата ни книга на руски език. Кристина Иванова, която скоро ще стане за първи път Майка. Ще бъдеш Прекрасна Майка, Тиночка. Целую! Спасибо за все.

И тази наша книга не би била възможна без хората, които защитават интересите на нашите професионални поприща, докато ние четем, пишем, пътуваме, водим семинари и уебинари, сътворяваме Оздравителни програми. Без тези Лидери без титла ние нямаше да имаме това свободно време, което ни е необходимо, за да осъществяваме мечтите си в писане на книги. Скъпи, Колеги и Приятели, от ADI’S COOK & BOOK, За Сватбата на Вашите Мечти, COURSE ACADEMY BULGARIA, Red Devil Catering, Right Rental, Оздравителен център БЪДИ ПРОМЯНАТА! – Ибис, БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Тази наша книга дължи много на първите ни участници в нашата Оздравителна програма на Остров Ко Самуи в Тайланд, която се проведе в началото на 2018 година. Опознаването на техните случаи и безценното споделяне на онези „21 дни…“ на Острова на Промяната ни дадоха незаменими знания за очакванията на хората относно тяхното Здраве и личната мотивация да се пробудят. Теди, Веско, Силвана, Краси, Кате, Валери, Ева, Росен, Криси, Райне, Мими, Венци, Сузи – БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Специални и от сърце благодарности за нашия Скъп Приятел DJ Пламен Николов, без когото личните събития на Семейство Цанови не са никакви събития. Дружим с Пламен повече от 20 години, в които споделихме едно чудесно Приятелство както в личностен, така и професионален план. Благодарение на него след края на официалната част ще се поразкършим малко поне.

Огромни благодарности на Ивалина Иванова и Едуардо Миролио за био виното, което ни омая тази вечер. За втори път безрезервно ни подкрепяте. Защо? Може би, защото ни харесвате. Благодарим ви!

Огромни благодарности на Сладкарници Теа – Веско и Теди, които ни поднесоха гризините, за да не се опием съвсем с био виното. Както се казва – за подхапване. Приятели, благодарим ви!

Благодарим от сърце на всички триатлонисти, които подкрепят участието на отбор БЪДИ ПРОМЯНАТА! на спортните събития. Благодарим ви, че, въпреки нашия кратък засега опит, ни приемате за равни и ни подсказвате как да бъдем по-добри.

Специални благодарности на Георги Берковски за сайта на БЪДИ ПРОМЯНАТА!, който заживя своя Живот в края на м. Юли тази година. Той е хубав, полезен и разказва на една място за всичко, свързано с нашата Мисия Здраве. Работихме много по него, по цели дни, нощи,… и в крайна сметка…успяхме.

Благодарности от сърце и за Станимира и нейната Шоколадова къща – Stanimira Shocolаte House, която днес е с нас в подкрепа на още една социална кауза. Шоколадовата къща на Станимира е социално предприятие, в което работят хора от уязвими групи – незрящи, с интелектуални затруднения, самотни майки. Станимира използва шоколада като инструмент за добър Старт на Ново начало за хора, които голяма част от обществото отхвърля като „неспособни“. Шоколадовата къща работи с най-високо качество шоколад. Всички шоколадови изделия са ръчна изработка. Днес тя ни представя своя черен шоколад.

Тази книга не би била факт и без онези хора, които не вярват, че здравословният начин на Живот побеждава болестите – в ПРОЕКТ ЗДРАВЕ. Те също ни вдъхновяват, защото обичаме да плуваме срещу течението, и най-вече, защото знаем, че нещата, в които вярваме, са истина. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ ХОРАТА ПОБЕЖДАВАТ РАКА! БЛАГОДАРИМ ЗА ТЕХНИЯ СКЕПТИЦИЗЪМ ОТ СЪРЦЕ!

Благодарим на всички наши Съмишленици, които ни споделиха своите истории, своите страхове, вярвания и решения – своята борба.

Дай, Боже, да не забравяме някого. Простете от сърце, ако сме пропуснали да ви споменем.

 

Ади и Милен

Преди да се разделим с последните ни думи към вас, ще подарим точно 21 книги на 21 госта на нашата Премиера. Посланието към хората, които получават този дар, е ОБЕЗАТЕЛНО ДА Я ПОДАРЯТ НА ЧОВЕК, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ НЕЯ. ТО ЕСТ, ДА ПРЕДАДАТ ЗНАНИЕТО ЗА ПРОМЯНАТА НАТАТЪК. Всеки един от вас, качвайки се на сцената, за да вземе своята Книга, следва да обещае, че ще я подари. Нека с този дар увековечите своята житейска щедрост в името на другите.

 

Милен:

Скъпи, Приятели на Здравето! Бъдете Промяната, която искате да видите в децата си.

Ади:

Нека всяка малка стъпка по Пътя на Промяната бъде вашето послание към тях.

Милен:

Постарайте се посланието да бъде вдъхновяващо!

Лени:

Ади и Милен

Стефи:

ОТДАВНА ВЕЧЕ СЕ ПИШЕ ЗАЕДНО!

Ади и Милен заедно:

Бъдете здрави! Бъдете щастливи! БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА!

Милен:

Всеки един от нас може!