МИСИЯ ЗЕЛЕ

100% натурален пробиотичен зелев сок за Здравето на твоя микробиом!

Мисия: ЗЕЛЕВ СОК

ЗА ЗДРАВЕТО НА ТВОЯ МИКРОБИОМ!

Не можете да си представите с какъв страстен ентусиазъм за първи път се захванахме и с тази наша Мисия през есента на 2016 година, на която дадохме това шеговито име в името на доброто чувство аз хумор и за веселба на аудиторията.

Още с началото на диагнозата „рак“ знаехме за ползите от естествено ферментиралите храни, но все не се решавахме да консумираме такива, защото не намерихме доставчик на такива, на когото да се доверим. С напредване на времето информацията за ползите ставаше все по-отчетлива и ние решихме, че трябва да опитаме.

Никога до късната есен на 2016 година не бяхме „слагали зеле“. Докосването ни до естествено ферментиралите храни бе свързан само с домашната направа на кисело мляко, когато децата бяха малки. Опитът беше забравен, а увереността ни беше почти никаква, че ще се справим. И все пак се решихме!

Целта ни беше не просто да получим „читав лечебен зелев сок“, а този сок да е от органично отгледани продукти. Ето ти задача! Тръгнахме ние по следите на приказки от тук-оттам по различни малки земеделия из милата ни родина, за да открием нашата чиста продукция. И не след дълго намерихме първия си доставчик на екологично чисто зеле, червено цвекло, царевица и другите необходими продукти за Мисията ни. Вярвахме или не, зелето не просто стана супер вкусно, а и сокът беше уникален на вкус и цвят.

Следващата есен решихме да продължим Мисията „Зелев сок за Здраве“, споделяйки я даже с нашите Съмишленици. Голямо приключение изживяхме по сбор на заявки за пакети, в които имаше не само зелев сок, но и кълцано зеле за салата и зеле за коледни сарми.

Мисията изпълнихме сами – ние, нашите дъщери и родителите на Милен, които в продължение на няколко дни рязаха, пакетираха и извозваха. Разбира се, направихме и микробиологично изследване, което показа отлични резултати. Вече седем години от старта на тази наша инициатива сокът се подлага на микробиологично изследване няколко пъти от затваряне му в стъклените бутилки. И резултатите винаги са чудесни!

Аз, Ади, няма да скрия, че съм неимоверно горда с тази наша Мисия, защото в нея аз нямам почти никакво съществено участие, за разлика от Милен, който в продължение на два дълги месеца се грижи за нея – търси екологично отгледана продукция, пазарува, разтоварва, обгрижва ферментационния процес и дегустира с удоволствие.

Всяка есен ние сме в МИСИЯ ЗЕЛЕ, изпълнени с нескрит ентусиазъм за предстоящото удоволствие, което ще последва с нейната консумация.

Дали ще продължим нашата Мисия зеле? Разбира се! След като ни се получава, защо пък не. А тя ни се получава, защото сме достатъчно търпеливи да изчакаме пълния ферментационен процес без добавки, без оцветители, без неестествени консерванти, без разреждане с вода, непосредствено преди бутилирането, и, разбира се, бутилиране в изварени стъклени съдове. Нашата винарна у дома се превърна в зеле-нарна, пълна с бутилки зелев сок и буркани със зеле, които консумираме чак до следващата реколта.

АНТИраков зелев сок и кисело зеле 

Всяко година в началото на м. Ноември СТАРТИРАМЕ КАМПАНИЯ ПО СБОР НА ЗАЯВКИ ЗА КВОТИ. Правим това предварително, защото всяка година количеството е ограничено. Причините за това са няколко: процесът е изцяло ръчен и много трудоемък, покачване стойността на използваните сурови продукти, които са от изцяло органичен характер; времето, което можем аз, Ади, и Милен да отделим на МИСИЯ ЗЕЛЕ, бидейки ангажирани в други наши отговорни поприща, които изчерпват голяма част от нашето внимание, е ограничено.

МИСИЯ ЗЕЛЕ е изпълнена изцяло с органично отгледани продукти от био производители, с жива алкална вода благодарение на йонизаторите на TYENT БЪЛГАРИЯ! 

Ние, Ади и Милен Цанови, имаме издадена

и Кулинарна книга!!! – ВКУСЪТ НА ЖИВОТА!

Рецептата за нашия лечебен зелев сок сме споделили в нашата Кулинарна книга „Вкусът на Живота!“

Как се приема?

Консумацията на сока е приятна и пивка, а не солена и горчива. Вместо чаша алкохол на масата всяка вечер, както предпочитат много хора, ние се наслаждаваме на медения вкус на нашия зелев сок, кълцаното зеле или пък зелевите сарми целогодишно.

По колко се пие?

Препоръчва се сокът да се пие по една чаша сутрин и по една чаша вечер от 150 мл в рамките на 21 дни за максимално добър лечебен ефект върху гастро-интестиалната флора и фауна.

Внимавай с...

Както знаете, сокът от зеле има диуретично въздействие, и с него не бива да се прекалява, независимо колко вкусен и пивък е той.

Как се съхранява?

Сокът следва да се съхранява на тъмно и хладно място. С излагането на топло и осветено място сокът губи част от добрата си микрофлора – добра бактериална среда.

Става ли за деца?

Препоръчва се сокът да се пие по една чаша сутрин и по една чаша вечер от 150 мл в рамките на 21 дни за максимално добър лечебен ефект върху гастро-интестиалната флора и фауна.

Често задавани въпроси

Как се оформя сумата?

С поръчка през сайта на онлайн магазин Здраве - Soleil Life - по банков път, с карта. Наложеният платеж не е наличен за този продукт.

Мога ли да купя само част от продуктите?

Мисия зеле се продава само „в пакет“ - квота, посочен в онлайн магазин Здраве - Soleil Life като количество и съдържание.

Колко ще ми струва куриера?

Зависи на кой адрес се намирате – град, достъпност и др. Куриерската фирма може да ни даде отговор на този въпрос, след като се запознаем с Вашия адрес.

Мога ли да получа фактура на фирма?

Да, разбира се. Подайте данните си при поръчката в онлайн магазин Здраве - Soleil Life.

Мога ли да платя без ДДС?

Не може да платите без ДДС, тъй като нашата фирма е регистрирана по ДДС.

Мога ли да платя в брой без документ?

Следва всеки, пожелал квота/квоти от Мисия зеле, да плати по банков път. Опцията "наложен платеж" за този продукт не е приложима.

Може ли да ми изпратите квотата/квотите в чужбина?

Не изпращаме квоти до чужбина! Можете да поръчате на адрес в България, а Ваши близки да оформят пратката до Вас.

Ползи от пробиотичния зелев сок

Консумацията на сока е приятна и пивка, а не солена и горчива. Вместо чаша алкохол на масата всяка вечер, както предпочитат много хора, ние се наслаждаваме на медения вкус на нашия зелев сок, кълцаното зеле или пък зелевите сарми целогодишно. Качествата на зелевия сок и киселото зеле са припознати „от време оно“, именно поради ползите, които той привнася в човешкия организъм. 

Зелето е отличен източник на витамин К, витамин В 6, хранителни фибри, фолиева киселина, витамини, минерали и антиоксиданти, които лесно и бързо се усвояват от кръвотока при направата му на сок.

Зелевият сок и зелето имат антисептични и противодействащи на заболяванията свойства, поради наличието на специфични съединения, които активно стимулират храносмилателната система и помагат на тялото да се детоксикира.

Зелевият сок е незаменим продукт при лечение на храносмилателни неразположения. Той помага в лечението на пептични язви, благодарение на съдържащите се в него аминокиселини. Те насърчават растежа и възстановяването на клетките, които покриват храносмилателния тракт. Зелевият сок също така е ефикасен в лечението на заболявания като синдром на дразнимото черво и колит.

Честата консумация на зелев сок помага в предпазването от и в битката с различни видове рак. Съединението сулфорафан, съдържащо се в киселото зеле, доказано предпазва клетките от рак. В много изследвания именно то поставя кръстоцветните зеленчуци (включително и зелето) на първо място в списъка на веществата, борещи се с рак на дебелото черво. Зелевият сок намалява риска от заболяване от рак на гърдата, простатата, белия дроб, черния дроб и яйчниците. Зелевият сок е богат на полифеноли, които също помагат за отблъскването на рака.

Зелевият сок се справя чудесно с лечението на астма и бронхит. Той подсилва лечебната способност на дихателните пътища, прочиствайки организма от шлаки и токсични отлагания в него. Зелевият сок подсилва имунната система на човека и помага при лечението на алергии.

Зелевият сок подпомага отслабването. Той спира преобразуването на захарите и въглехидратите в мазнини. Зелето също така е идеална добавка към всяка диета за отслабване, защото съдържа забележително малко калории, стимулира действието на метаболизма и облекчава проблемите със запека. В него има и много тартронова киселина (съдържа се и в краставиците), която възпрепятства натрупването на излишно тегло.

Зелевият сок също така съдържа: магнезий, калий, калций, както и известно количество натрий. Незаменим е за производството на хормони, в регулирането на сърдечния ритъм, за сваляне на кръвното налягане и за доброто развитие на костите. Ферментиралият зелев сок също така контролира и инфекциите от кандида (паразит „гъба“).

То има също така антисептични и противодействащи на заболяванията свойства, заради съединенията сулфорафан и глюкозинолати, които стимулират храносмилателната система и помагат на тялото да се детоксикира. Киселото зеле е един от най-важните източници на витамин С през зимата, на каротин, В 1, В 2, РР, К. То съдържа още желязо и редица други микроелементи, и органични киселини.

Киселото зеле съдържа и ценния витамин B 6. Той допринася за доброто настроение и овладяването на стреса, стимулира нервната система, метаболизма на желязото, строежа на червените кръвни телца, кислородното снабдяване на клетките, клетъчния растеж, подпомага изграждането на костите, преработката на мазнините, активността на мускулите и най-вече на непрекъснато работещия сърдечен мускул.

Богатото съдържание на витамин B прави зелето незаменим помощник при белтъчната преработка. Съдържанието на аскорбинова киселина в зелето е толкова, колкото в портокалите и лимоните.

В зелето витамин С е комбиниран с витамин Р, който също е в големи количества. Съчетани заедно, те действат укрепващо на стените на кръвоносните съдове. Ценността на зелето е и във високото съдържание на сяра, хлор и йод.

Не трябва да се подценява и съдържанието на минералите. Калият има обезводняващ и обезкисляващ ефект. Желязото подпомага кръбообразуването и клетъчното дишане. Магнезият е много важен за мускулите и за сърцето. Цинкът пък има важно значение за съединителните тъкани, както и за мозъчната дейност.

„От време оно“ хората лекуват рани с кисело зеле. Доказано е много отдавна, че зелето намалява активността на щитовидната жлеза и успокоява нервната система. Киселото зеле не случайно се нарича още „метла за стомаха“, поради способността му да очиства умело храносмилателния тракт.

Аз, Ади, няма да скрия, че съм неимоверно горда с тази наша Мисия, защото в нея аз нямам почти никакво съществено участие, за разлика от Милен, който в продължение на два дълги месеца се грижи за нея – търси екологично отгледана продукция, пазарува, разтоварва, обгрижва ферментационния процес и дегустира с удоволствие.

Всяка есен ние сме в МИСИЯ ЗЕЛЕ, изпълнени с нескрит ентусиазъм за предстоящото удоволствие, което ще последва с нейната консумация.

Дали ще продължим нашата Мисия зеле? Разбира се! След като ни се получава, защо пък не. А тя ни се получава, защото сме достатъчно търпеливи да изчакаме пълния ферментационен процес без добавки, без оцветители, без неестествени консерванти, без разреждане с вода, непосредствено преди бутилирането, и, разбира се, бутилиране в изварени стъклени съдове. Нашата винарна у дома се превърна в зеле-нарна, пълна с бутилки зелев сок и буркани със зеле, които консумираме чак до следващата реколта.

АНТИраков зелев сок и кисело зеле (36 продукта)

Всяка година в началото на м. Ноември СТАРТИРАМЕ КАМПАНИЯ ПО СБОР НА ЗАЯВКИ ЗА КВОТИ. Правим това предварително, защото всяка година количеството е силно ограничено. Причините за това са няколко: процесът е изцяло ръчен и много трудоемък, покачване стойността на използваните сурови продукти, които са от изцяло органичен характер; времето, което можем аз, Ади, и Милен да отделим на МИСИЯ ЗЕЛЕ, бидейки ангажирани в други наши отговорни поприща, които изчерпват голяма част от нашето внимание, е ограничено.