Логотерапия

Логотерапия за хора в сериозни здравословни състояния,

които искат да се отърсят от стреса и най-вече от страха от „диагнозата“.

Наука за Смисъла на Човешкия Живот

Логотерапия – терапия за хора в сериозни здравословни състояния, които искат да се отърсят от стреса и най-вече от страха от „диагнозата“.

Логотерапията е метод на психотерапия, създаден от австрийския психиатър и невролог Виктор Франкъл, според когото търсенето на смисъл е първична мотивация в човешкия Живот, и, когато мотивацията не е задоволена, човек страда.

Множество хора преминаха през моя кабинет в търсене на физическо Здраве. На всички тях помогнах да стъпят на Пътя на техните Промени в изграждане на Нов Живот, който да им помогне да победят „тежката диагноза“ и да изпълнят дните си с пълноценност. Малко са хората обаче, които успяват да скъсат връзки със страха, който постоянно дебне в съзнанието им, за да продължи да руши всяка следваща стъпка, която се превръща в следващия неуверен ход, който руши лека-полека всичко добро. Това е и причината да „отворя врати“ в моя кабинет и за логотерапията, за да продължа да помагам на хората да се справят с „диагнозата“ на психическо ниво и да продължат напред уверено.

Логотерапията е известна още като „Третото психологическо училище във Виена“. Първото психологическо училище е това на Зигмунд Фройд, който определя човека като същество, насочено единствено към удоволствия. Второто е на Алфред Адлер, който определя човека като постоянно ориентиран към власт. Третото е училището, основано от Виктор Франкъл, чийто стремеж е насочен към това да помогне на човека да открие смисъла на своя Живот.

Логотерапията е метод за преодоляване на човешките конфликти, които пораждат страдание. Това позволява на човек да намерим смисъл в трудни ситуации, които причиняват болка. По този начин трудностите се превръщат във възможности за растеж за хората, които ги живеят. Този метод, фокусиран върху преживяванията на ценностите, ни позволява да намерим смисъл във всички събития на Живота, давайки ни възможност, следователно, да живеем пълноценно осъзнато.

В логотерапията „лого“ се отнася до „смисълът“ – нещото, което човешкото същество винаги търси в лицето на обстоятелствата на съдбата. По този начин, логотерапията означава терапия чрез „смисъл“ или „смисъл“.

В своите трудове Виктор Франкъл споделя, че на света няма нищо, което така ефикасно да помага на човек да оцелее, дори в най-тежки условия, както убеждението, че неговият Живот има смисъл. Има много мъдрост в думите на Ницше: Онзи, който има защо да живее, може да понесе почти всяко как. Виктор Франкъл е бил убеден, че това, което ни прави уникални, е човешкият дух. Човекът може да запази остатък от духовната свобода, на психическата независимост, дори в ужасните обстоятелства на психическо и физическо напрежение.

Скъпи, Приятели на Здравето!

Всеки желаещ да се срещне с мен, Ади, за лична среща, бих искала да ме запознае с подбудите, породили това желание.

Споделете ми вашето състояние, в което се намирате и какво правите за него. Посочете и ваш телефон за връзка. Аз ще се запозная с Личната ви История и ще се свържа с вас своевременно.

Политика за поверителност

12 + 10 =