ДОБРЕ ДОШЛИ сред нас!

Единственото, за което съжаляваме, е, че болестта рак ни Пробуди.

Вярваме, че Пробуждането може да се случи и когато не си болен…

 

ДОБРЕ ДОШЛИ сред нас!

В Живота си човек се пробужда няколко пъти и по няколко причини.

Първото Пробуждане се случва при нашето раждане. Мигът, в който леко ни ощипват, за да поемем първата глътка въздух и запеем ревливо. Второто Пробуждане идва, когато отиваме в първи клас, защото се чувстваме вече наистина значими – „Вече съм голям!“ Третото Пробуждане идва в мига, в който пеперуди затършуват в корема ни при първото влюбване. Пробуждане има и тогава, когато завършиш средното си образование и се окажеш на кръстопътя на твоята вече лична самостоятелна реализация в Живота. Не случайно всички ни пожелават „На добър час по пътя на Живота!“ Следващото толкова истинско Пробуждане идва, когато дадем Живот. Да, татковците също дават Живот, бидейки съпричастни с бременността на майките. Първото докосване до малкото вързопче е незабравимо. А, ако се случат да са повече вързопчета, се пробуждаш и още, и още… Пробуждането идва и с идеята да заживееш с някого – да споделиш личното си пространство в името на Любовта. 

Всъщност, хората се пробуждат много пъти в името на някой миг, момент, емоционален порив или важна случка.

Има едно Пробуждане, което се случва вече на много хора. Едно Пробуждане, за което обаче не всеки човек се събужда.

Наричаме това Пробуждане „болест“.

Ах, как не ни се иска хората да се пробуждат, заради нея. Но то се случва… при някои. Онези някои, които се събуждат от дълбокия сън на незнанието, на неискането за моженето, търсенето и победата на нея… над болестта…

Защо някои се пробуждат, а други не? Защо някои искат, а други не искат? Защо има успели и неуспели в борбата с болестта? Защо има „Защо?“?

Готов ли си да се пробудиш в името на Живота, на Здравето, на Любовта и да поемеш по Пътя на Промяната?

Ако твоят отговор е гръмко „ДА!“, то уверено можеш да прегърнеш Пътя на Промяната, обявявайки вашето единение за случай „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

А ние те посрещаме с „Добре дошъл, Радетел на Здравето! Добре дошъл сред нас – Пробудените за здрав и пълноценен Живот.“

Нашата Мисия да променяме хората „Удоволствието да бъдем здрави! БЪДИ ПРОМЯНАТА!“ отдавна напусна пределите на социалната мрежа, заживявайки свой собствен Живот като един слоган на Здравето. Как се случи това, за нас е почти обяснимо и свързано с желанието на хората за ПРОМЯНА.

Как започна всичко

Не можете да си представите колко истинско и искрено звучи в сърцата ни дума „ПРОМЯНА“. Само онзи, който не е преминал през нейните дебри, свързани с познанието да сториш нещо различно – отвъд затвърдените погрешни убеждения за здравния статут на човека, не може да се наслади на въздействието и нейните плодове, които тя има не само като речникова статия в тълковния речник, а и в чисто сензитивен смисъл.

Наложи се да се отдадем на Промяната през месец Октомври 2014 година, когато ни застигна диагнозата „рак“, а с нея и очакваните последствия – шест месеца Живот за Милен, ако той не предприеме изрязване на езика до загуба на говорни способности, химиотерапия и лъчетерапия (Великата тройка: режи, трови, гори – изразът е взет от изключителната книга на Тай Болинджър „Ракът – да оцелееш извън матрицата“).

Диагнозата „рак“ донесе на Семейството ни най-тежките и в същото време най-щастливите дни в нашия Живот на малки, и големи. Към днешната дата често, колкото и странно да звучи това, употребяваме израза „…благодарение на диагнозата рак…“ Да, благодарение на диагнозата „рак“, ние станахме по-знаещи, по-можещи, по-оценяващи, по-подкрепящи, по-искрени, по-щедри, по-смели, по-добри и по-човечни. Ние се изпълнихме с истина, за която само в най-смелите си мечти сме въжделяли. Дали това бе най-правилния начин да осъществим една своя мечта? Надали, но се случи именно така. Истината е, че нашата история не е по-различна от множеството други истории с тежки хронични заболявания.

И в същото време тя е по-различна, защото ние искахме да се променим и… СЕ ПРОМЕНИХМЕ!

Предвид потвърдената от няколко лекари диагноза „рак“, и оставащото малко време за бързи мерки, Промяната трябваше да стартираме още в деня на диагнозата, което и направихме без много първоначални знания, и практически умения. И, въпреки всичко, ние пристъпихме към нея смело, защото знаехме, че тя ще ни възнагради за положените усилия с резултати. Как бяхме убедени в това? Въпрос, чийто отговор се крие във вътрешната сила на човека, неговите убеждения, намерения, желания и, разбира се, положителна настройка към Живота.

Ние знаехме, че диагнозата „рак“ не е присъда!

Какво направихме

В рамките на една седмица се запознахме с няколко основни писмени труда, които подпомогнаха нашата смелост за Промяна, и привнесоха знания, които и до днес ни съпровождат в нашата ежедневна борба с болестите на хора, които се нуждаят от нашата подкрепа. Нивото ни на съзнателност се покачваше с всеки изминал ден и прочетена книга, изгледан филм и събрана информация вече от лична ежедневно приложима практика върху самите нас.

През тези няколко години много хора споделиха с нас и те своите истории. Изслушахме хиляди истории на малки и големи заболели хора с различни състояния на организма. Изживяваме всеки ден тези истории, защото сме човеци, които не могат да подминат със забрава споделеното. Успяхме да вдъхновим много хора, успяхме да помогнем на много хора, а на много не успяхме. И това е така, защото помощта не е едностранчиво понятие или действие, а двустранно – взаимодействие се очаква да има и от двете страни. Тази, която насърчава, насочва, вдъхновява и тази, която се нуждае от помощта, ала сама трябва вземе отговорни решения и да пристъпи към действия на самонасърчаване, самонасочване и мотивация.

На много хора показахме извора на алтернативните методики и практики на лечение на организма, ала не всички се осмелиха да пият от него.

НАШАТА ЖИТЕЙСКА МИСИЯ
В ИМЕТО НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА

Нашата Мисия „Удоволствието да бъдем здрави! БЪДИ ПРОМЯНАТА!“, която подехме по простичката причина „На нас ни се случи нещо добро, и ние го споделяме със света!“, е вече по-голяма от нас и нашия контрол. Когато това започна да се случва, ние бяхме притеснени. И притеснението идваше от това да не остане тази наша Мисия недоразбрана, изкривена и употребена неправилно. Ала Вселената си знае своето и самата тя, с нейните невидими за нас сили, ни дари с доверие, и Мисията ни заживя един прекрасен силен, откровен, отговорен и пълноценен Живот със своите цели да вдъхновява за Пътя на Промяната – Промяната за здрав, щастлив и пълноценен Живот за всеки, който е пожелал тя да влезе в тялото и ума му.

Онези, които се противят на Промяната и естествените здравосъобразни Вселенски блага, за съжаление се борят трудно и безрезултатно, тежко и безрадостно, вяло и безкрайно като че ли…

Да, Промяната се приема трудно, с недоверие, породено от натрупаните житейски убеждения, неподлагани на съмнение, че само и единствено отвън някой може да ни помогне, ала не и ние самите – отвътре.

Промяната е „нещо“ ново, различно и често плашещо, защото изисква –  ИЗИСКВА ДА СЕ ПРОМЕНИМ!

Изисква да се откажем от любимите ни навици, които за нас са си ежедневни, ала за Здравето те са вредни.

Новият път изисква да променим мисленето си, околната среда, общуването, храненето и много други „комфортни“ привички, които си имаме от рано сутрин до късно вечер. Изисква да се отдадем на двигателен режим, който ние може би недолюбваме, защото изисква време и отдаденост, които ние нямаме в и така претъпканото ни ежедневие в работа, грижа за децата и домакинстване.

Още с първите крачки по Пътя на Промяната ние започнахме да осъзнаваме, че той е Житейско приключение да бъдем такива, каквито сме в най-истинската ни форма, която сме загърбили през годините, унасяйки се в ежедневния житейския поток.

Промяната е Житейско приключение, а не бич за ежедневието ни.

БЪДИ ПРОМЯНАТА! ДНЕС! ТУК! и СЕГА!

Трудно е да бъде разбрана, осъзната и приета от раз, защото „ПРОМЯНА“ звучи някак си страшно. Преминали сме през тези усещания, които приехме като част от Пътя, по който трябва да вървим без страх и поглед назад. Погледът назад се обръща само в случаите, в които търсим поука от миналото. Не вина. Вината не е градивно, конструктивно и полезно чувство. Ние търсим поуки. Стореното – сторено. А сега – смело напред! По Пътя на Промяната тръгнахме с воля, със смелост, с решителност, със знания и с търпение.

Осъзнахме, че Пътят не е даденост, а търсене и намиране от самите нас.

Ако искаме да видим промяна към по-добро, трябва да вземем нещата в свои ръце и сами да направляваме Живота си, да се научим как да не зависим от другите и как да разчитаме единствено, и само на себе си. ПРОМЯНАТА Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, което не се отдава лесно на всеки. И в същото време ПРОМЯНАТА Е ДОСТЪПНА ЗА ВСЕКИ!

Всеки един от нас може!

Пътят на Промяната не е равна пътека, а символ на едно по-високо ниво на съзнание, което надграждаме според потребностите в Живота ни. Още една потребност – „болест“ предизвиква надграждане. Готови ли сте да знаете повече, да можете повече, да надграждате още?

Готови ли сте за това приключение на ума?

Ако вашият отговор е „ДА!“, то ние, Ади и Милен, ви хващаме за ръка и ви повеждаме смело по Пътя на Промените.

Скъпи, Приятели на Здравето!

Ако и Ти искаш да споделиш с нас твоята Лична История, можеш да го направиш като ни пишеш. СВЪРЖИ СЕ С НАС! 

Политика за поверителност

1 + 12 =