Предизборно обещание

Вечният Живот е предизборно обещание…

Това наше изказване в никакъв случай не цели да омаловажи религиозната отдаденост на някои. Целта ни е да подскажем, че възможността да живеем именно ДНЕС не е за изпускане, защото това предизборно утре може и да не се окаже вярно.

Истината е, че много хора са виждали тунела, озарен от светлина, излъчваща спокойствие, всемирен баланс и доверие да тръгнеш напред, но все още никой не се е завръщал от вечния Живот, за да ни каже „Хора, спокойно. Каквото и да се случва тук в този Живот, е все едно, защото там, там съществува и е наистина вълнуващо!“

Би било прекрасно тази Светлина да съществува, където да срещнем онези, които сме загубили, докато сме били живи, да им кажем онова, което години наред е трепнело в очакване на тази среща, за да бъде произнесено, споделено. Хиляди пъти всеки от нас е репетирал разговор със свой близък, който има намерение да проведе там, отвъд тъмнината на живия свят, отдавайки се на светлината на отвъдния.

ЖИВОТЪТ ДНЕС! – не е предизборно обещание, а реалност, на която всеки един от нас може да се наслади по своему. Кой в добро, кой в лошотията си… Всеки съм със себе си. Но днес, а не вчера или утре, защото вчера си беше за вчера. То може да е било поучително, красиво, щастливо и …просто прекрасно. Чудесно! Помни. Утре? Утре предстои. Кой знае какво ще се случи. То е като игра на рулетка – черно или червено, а може и на двата цвята. Интересно е, но…предстои. Значи…остава само ДНЕС! И това ДНЕС трябва да бъде пълноценно. Как може да стане такова? С поуките от миналото – от вчера, и с мечтити – за утре.

Формулата на щастието не е оксиома, нито теорема, може би теория на вероятностите, но сигурните такива, защото онова, което знаем от вчера и онова, което предстои да разберем утре, формира нашето красиво днес. Нашето Днес е изпълнено с поуки и мечти.

Неворятно, нали!?