Зад кулисите на преписка за Здраве

Зад кулисите на една преписка за Здраве

От време навреме някой и друг съмишленик се подсеща, че може да ни покани да вземем участие като гости-лектори на някой форум на Здравето, по време на който да разкажем повече за него и разкажем Нашата история в поука на хората. Ние не отказваме такъв тип покани, освен…

  • Здравейте, откликвам на поканата, за която благодаря от сърце. Има ли нещо по-конкретно, за което искате да си говорим? Предложете Вие тема по ваш вкус, която да разработим и представим на публиката Ви.
  • Ето я и нашата програма: регистрация, кои са важните стъпки за изграждане на устойчивост?, време за въпроси и отговори, преодоляване на съпротивите, бъди устойчив, време за въпроси и провокации, поддържане на вътрешна мотивация при изграждане на устойчивост, спийд нетуъркинг.

(Важно е да подчертаем, че и двамата говорим и пишем чудесно на английски език!)

  • Здравейте отново! Смятаме себе си за умни хора, но не можем да скрием, че ние все пак не разбираме какви теми очаквате в този ден? Устойчивост на какво, за какво, откога, защо?

(след 5 дни)

  • „Изграждане на устойчивост“ е вече много разпознаваем термин в корпоративния свят и е свързан с т.нар. уелнес и благосъстояние на служителите. Ние сме се фокусирали върху няколко основни теми, свързани с физическата и емоционална кондиция: физическа, храна, емоции, работни пространства, лидерски стилове (само за мениджърите, защото такива програми ще бъдат безсмислени без тяхното участие) и последното е заключаващо. 

(Ние на ум: „само за мениджърите, защото такива програми ще бъдат безсмислени без тяхното участие“ – значи Здравето е само за мениджъри, така ли? Другите „бедни хорица“ пасти да ядат. Интересно как един мениджър може да бъде полезен на един негов служител? Единствено и само с личния си пример. Същото е вярно и в обратен ред: по-низшите служители с личния си пример могат да вдъхновят своите мениджъри. Всъщност, истината е, че мотивацията да бъдеш здрав е личен процес, а не на някого другиго, независимо на какъв пост си. Един човек не може да мотивира друг човек. Мотивацията е личен психологически процес. Психологията го е доказала много отдавна. Вдъхновението е онова, което отключва мотивацията. Продължаваме да четем…)

Там ще затворим програмата за тази година с практически стъпки и информация, която е обобщаваща от всички елементи. Т.е. накратко: ще минем през всички теми от програмата под различна форма.

(Ние наум: кои са тези теми по-точно, защото тема би могла да бъде „Здравето във вашето ежедневие на работещ човек.“ Или пък „Бъди здрав – бъди пълноценен на работното си място!“?)

А стъпките за изграждане на устойчивост съм избрала един от методите, с които може човек да стане по-устойчив и по-ефективен през тези стъпки.

(Ние на ум: ??? Защо така неясно…запецнахме…)

Но той е един от многото. Знам, че това се доближава до вашите програми и бихте се вписали много добре в темата през личната си история и програмата, която вие правите. Времето е 30 мин. като ще оставим и 15 за въпроси. 

  • Здравейте отново! Благодарим Ви много за отговора на нашия въпрос. Няма да скрием, че за първи път, а също сме част от корпоративния свят с професионалните си поприща, чуваме за този израз. Няма да скрием даже, че ни се струва напълно неподходящ, но…някой явно е дал много от себе си, за да сътвори нещо, което просто можем да назовем с три думи „ЗДРАВЕ ЗА ХОРАТА“! Както и да е. И корпоративният свят е като конвенционалната медицина – обича да си измисля сложни словосъчетания, за да изглежда важна и значима. Приемаме…

Прекрасно е това, че искате да разкажем на хората Нашата история, само че 30 мин. са крайно недостатъчни, ако искате да сме полезни на аудиторията и наистина да говорим за Здраве. Здраве в 30 мин. е като пошла реклама на някой препарат за пране. Простете…, но това е нашата истина. Ние, Ади и Милен, или правим нещата добре, или отказваме. И не защото ще се изложим, а защото тези 30 мин., които ни подарявате, за нас ще са изгубени, а за аудиторията, дарила ни с внимание, неползотворни. Не бихме искали да се впускам в такъв тип изяви. Те за нас са напълно безсмислени. Ние говорим за сериозни неща, не просто защото сме сериозни хора, а защото …защото ЗДРАВЕТО Е НЕЩО МНОГО СЕРИОЗНО! За 30 мин. не можем да поставим поне малки основи, които да направят тази наша лична среща вдъхновяваща.

Има два варианта оттук насетне. Първи вариант: да увеличите времето на 1 час и 30 минути въпроси или Вариант втори: да забравим изобщо че сме общували и сте ни предложили участие. БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА!

Може би някои от вас ще си кажат, че това е твърде грубо, но нека ние ви кажем защо трябва да се казва истината, която на вас ви се струва груба. Глобалният проблем на Здравето е, че за него се говори по 30 минути. 30 скапани минути за Здраве! Това ли заслужава Здравето? То затова е на този хал – защото за него никой не знае. От 30 мин. разкази никой не е придобил и малка представа за неговата важност – всъщност, НАЙ-ВАЖНАТА НА СВЕТА.

Проблем е, че има хора, които за минутка слава са готови да сътворят поредната глуповата реч на тема Здраве, въвеждайки в заблуда колко кратко и лесно е то. Само че това не отговаря на истината. За 30 мин. трябва да сме като Спиди Гонзалес, за да успеем хем да разкажем Нашата история, хем да разкажем и за Оздравителната ни програма.

Хора канят други хора за важни неща без изобщо да си дадат зор да се вглъбят какво всъщност предлагат/правят те, защото, ако го бе направила съответната дама, то тя би следвало, преди да ни пише, вече да знае, че Мисията ни Здраве е много сериозна и отговорна, както и самото Здраве.

Здравето заслужава повече от 30 минути Живот на някой подиум пред избрана публика, която и да е тя, от какъвто и ранг да е тя – мениджъри или хигиенисти на офис сградата. Всеки има необходимост да чуе повече за Здравето, даже и да знае всичко, защото човек се учи цял Живот. Винаги има какво нова да научиш.

Здравето о не е 30-минутна серия от индийски сериал…

Молим ви…