Вашето Здраве срещу к-вируса днес!

Здравей, Променящи Живота си Приятели!

Здравейте, Приятели на Бъди Промяната!

Най-вероятно сте обърнали внимание на факта, че информацията за к-вируса постоянно се променя и обновява.

Окуражаващо ново проучване, публикувано преди няколко дни в The Lancet Infective Diseases, ни запознава с конкретните данни, които огласят, че смъртността на всички заразени ще бъде 0,66% – много по-ниска от първоначалната оценка на СЗО от 3,4%.

За хората под 40-годишна възраст смъртността се изчислява на 0,16% (малко по-висока от грипа, който е 0,1%). Децата до 9-годишна възраст имат най-малка вероятност от заразяване.

Смята се, че смъртността е много по-висока при възрастните хора над 80 години (7,8%). И също така е по-висока за тези, които имат съществуващи здравословни проблеми, но този риск варира доста в зависимост от тези проблеми – съпътстващи заболявания.

Затова, ако сте в рисковата категория и вашата имунна система вече е компроментирана от съпътстващи заболявания, следва да вземете допълнителни предпазни мерки, които да предотвратят нападението на вируса, или, ако все пак той ви покоси, да се справите без усложнения с него.

Всички от ранна детска възраст сме напълно наясно със стойността на честото миене на ръцете, както и с недобрата идея да бършем с голи ръце лицето си, устата си, очите и носа си. Предвид вида маски на пазара, които са в категория „нефелни“, все пак ви препоръчваме да ги носите. И причината за тази препоръка се състои това, че по този начин при неволен жест да се докоснете до устата си и носа си, вие ще докоснете маската, но не и лигавиците на устните и на носа. Тоест, един вид предпазна мярка предвид някои затвърдени житейски навици.

Най-мощните неща, които можете да направите, за да възродите своята имунната си система, са много прости. Ще си кажете „Нима нещо толкова просто може да ме спаси от заразяване с вируса?!“. А ние ще ви отговорим „Да! Може, въпреки че е толкова просто!“.

Преминете на вегетариански режим на хранене. Консумирайте предимно „жива храна“ – пресни плодове, зеленчуци, кълнове (отглеждайте ги у дома – това е много лесно!), прясно изцедени сокове, смутита, пресни салати и естествено ферментирали храни като (зелев сок, кисело зеле, комбуча, воден кефир и др.). Нека 80% от храната ви да не е обработена топлинно.

Грижата за водата е от жиненоважно значение за Живота на човека! Ако пиете вода от чешмата, то това е много лоша идея, защото с нея в организма ви прииждат по-опасни от вируса вещества, наречени „тежки метали“, които тровят организма и го водят към тежки хронични заболявания. Ако пиете вода от пластмасови бутилки за вода, то в организма ви отново навлизат по-лоши от вируса вещества, които след време ще започнат да се изразяват в тежки хронични заболявания. Око пиете вода от кана с някакъв филтър, то вие спирате само част от тези токсични вещества. Консумацията на йонизирана алкална вода е в основата на човешкото Здраве! Следва да пиете такава вода около 2 литра на ден. Ако нямате уред за такава вода, набавете си, докато е време.

www.yangwater.net

Двигателният режим е в основата на човешкото съществуване! Ако вие не се движите, вашето тяло ще залинее, и вие ще дадете път на дегенеративните заболявания във вашия организъм. Един час на ден 6 дни в седмицата! – са задължителният минимум на вашите усилия. Ставайте, подскачайте, практикувайте йога, някакъв вид домашно кардио – все едно! Вашето тяло трябва да се движи, ако иска да побеждава вируси, грипове, болести.

Ние отделяме по 3 часа всеки ден за (Йога, кардио – кондиционни тренировки от различен характер изцяло в домашни условия!).

https://www.facebook.com/yogainspirationstation/

Без двигателен режим имунната достатъчност на човека се харчи бързо и безогледно за процеси, които нямат нищо общо със Здравето.

Разходки на чист въздух и слънце! Да, те в този даден момент от карантината са невъзможни, ала в същото време са, защото отиването до магазина за продукти може да се превърне в една дъъълга разходка под слънцето. Както и излагането на слънце на вашето лице на балкона, терасата или пред входа на едно столче. Просто бъдете креативни!

Практикувайте дихателни и медитативни практики. Изключете телевизора и се съсредоточете върху нещо много по-важно – вашите душа и дух. Оздравявайте и тях в едно с вашето физическо тяло. Те са силно свързани, въпреки че на пръв поглед това е невидимо за простото око на човека. Посредством дихателните и медитативните практики вие зареждате вашето тяло с жизнена енергия!

https://www.wimhofmethod.com/

Стартирайте деня си с молитви и позитивни утвърждения! Стресът потиска имунната ви система и води вашето съществуване на човек до редица хронични заболявания. Новините и социалните медии са наводнени със съдържание, предизвикващо страх и ужас. Не им позволявайте да ви завладеят! Знайте, че от другата страна на страха се разкрива Светлината!

Ние отделяме по 30 минути на ден да четем контролирано и избирателно новини. Това запазва нашето съзнание позитивно и силно продуктивно.

Отдайте се на безусловна любов и отделете време за любимите си хора. Обърнете изцяло вниманието си от телевизора и социалната мрежа към Семейството и най-близкото ви обкръжение.

Смейте! Всеки ден по много и от все сърце! Вирусът е просто част от вашия житейски път. Предстоят прекрасни дни в него! Не го забравяйте! Смехът оздравява и стабилизира имунната ви система. Ако ще гледате телевизия, то гледайте комедийни филми и сериали. Ние го правим всяка вечер с чаша комбуча в ръка!

Ако сте заседнали у дома, използвайте максимално това време! Използвайте тази уникална възможност да създадете нещо, което винаги сте искали да създадете. Прочетете книгите, които търпеливо ви чакат на нощното шкафче от месеци, отделете време за вашето хоби (правете плувки, подготвяйте въдиците си, отворете албумите си с марките и ги пренаредете прецизно с малката пинсета на съпругата си – хдхдхд), напишете на всички ваши близки колко много ги обичате или просто им се обадете и им го споделете от сърце.

Ние се подготвяме за написването на нашата следваща Книга за Здраве!

Всеки ден публикуваме статии/разкази/очерци с едничката мисъл, цел и желание – да ви насърчим, ДА ВИ ВДЪХНОВИМ!!!, да ви подскажем, че НАЙ-ДОБРОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ!

ДА БЪДЕ!

Ако и вие като нас мислите, че НАЙ-ДОБРОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ВЪВ ВАШИЯ ЖИВОТ…

Ако и вие като нас мислите, че ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ Е НАЙ-ДОБРОТО, КОЕТО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЗА СЕБЕ СИ…

Ако и вие като нас сте ПОЛОЖИТЕЛНО НАСТРОЕНИЕ КЪМ ВСИЧКО, ВЪПРЕКИ ТРУДНОСТИТЕ…

Споделете тази наша статия!

Ние, Ади и Милен, и нашата Мисия БЪДИ ПРОМЯНАТА! се грижим за вас и вашето Здраве!

БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА!