НЕ ПУША ВЕЧЕ!

…Разбери ме, начинът на хранене за мен е много важен. Преди бях дебел. 155 килограмова топка. Бях отчаян, защото осъзнах, че не просто съм много дебел, а болен. Много болен това не бе нормално. Как бях стигнал до тук?

Един ден със сетни сили се качих на покрива на нашата къща. Исках да скоча. Да се самоубия, защото не издържах положението, до което се бях докарал! Исках да умра…

В един момент там, на покрива, срещу мен застана един пожарникар. Мускулест, с ей такива ръце… Само единият му бицепс бе голям колкото едното ми бедро. Беше красив и усмихнат. Той се обърна и ми каза: Хей, момче, не прави глупости. Ти можеш! Ти можеш да бъдеш човекът, който искаш да бъдеш, стига да го поискаш.

И аз го поисках! Исках да бъда различен. Исках да променя тази лоена 155 килограмова топка. Исках…

Разбираш ли? Затова за мен спорта е важен, храната е важна. Всичко, което правя за себе си, за моето здраве. Изяж си зелената салата и не мрънкай повече.

(преразказ от любимият ни испански сериал

„Новите съседи“ (La que se avecina)

 

Навиците раждат характер, а характерът ни води към съдбата, която сътворяваме за себе си. Ако искаме да бъдем „различни“, следва да правим различни неща, едно от които е да променим лошите си навици и да ги превърнем в добри, а добрите в ежедневни ритуали.

Само така ще успеем да победим

на пръв поглед непобедимото.