Ние, Ади и Милен, мечтаем…

Мечтаем хората да се събуждат с „ЗА МЕН НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!“, защото така се променя светът. Истината е, че във всеки един от нас мъждука силата да промени нещата.

 

…За какво мечтаем?…

По-подходящо време да споделим последните редове от нашата Втора Книга за Здраве „21 дни да промениш Живота си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“ не намираме…

Споделяме с вас, Здравомислещите Приятели на Здравето, тези редове с искрената вяра, че те стигат до вас така, както ние сме ги почувствали, преживяли и споделили със Света.

Нашата Втора Книга можете да намерите в електронен вариант на адрес 

Ние, Ади и Милен Цанови, на 44 години, мечтаем…

Мечтаем и тази наша книга да заеме достойно място в библиотеката на много хора, но не по причина „болест“, а за превенция на тяхното Здраве. Ако все пак тя се окаже на полицата ви у дома, защото болестта ви е подканила да я прочетете, то ние мечтаем вие да се качите на борда на собствената си амбиция за Живот, да затегнете коланите, да се държите здраво и да потеглите към приключението на Живота си, наречено „ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“.

Мечтаем хората да осъзнаят, че Пътят на Промяната не е равна пътека, а по-скоро символ на едно по-високо ниво на съзнание, което надграждаме според необходимостите в Живота си. Онези, които не чакат болестта, а чисто човешката необходимост да бъдем здрави.

Мечтаем за повече разбиране и уважение към старанието на хората като нас, които разказват своите истории за вдъхновение на други. Пълното отричане на постигнатото без помощта на конвенционалните методи е напълно излишно, защото обозримото бъдеще чертае нещо много интересно на хоризонта и то се нарича „Нашествието на инакомислещите, на пробудените, на знаещите“.

Мечтаем хората да осъзнаят че спонтанната ремисия не е чудо, а резултат от целенасочени усилия за победа над болестта. Усилия, цел, търпение, вяра – и всичко това извън Матрицата на неуспеха.

Мечтаем хората да осъзнаят и факта, че ние не сме родени, за да бъдем болни, че тайната на доброто Здраве е в непрекъснатото прочистване на организма във физически и емоционален смисъл, и че със заемането на позиция „ултрапревенция“, човек си гарантира не просто дълги години Живот, а пълноценен Живот в годините.

Мечтаем хората да разберат, че никой не ни е длъжен. Да, повечето хора са в шок от този факт, както гласи един анекдот, но това не променя твърдата позиция на казаното. Човек сам е отговорен за действията си и следва да понесе самостоятелно последствията от тези действия, без да търси виновници с високо вирнат показалец напред. Точно в този жест хората обикновено губят най-много време, вместо вече да побеждават болестта. Стига сме очаквали чудеса от другите!

Мечтаем да разберем защо най-скъпото лечение в света е лечението на рак? Лечение? Тази дума предизвиква неприятни усещания точно в този контекст, но тя е неизбежна за ползване. Защо не лечението на диабет или пък на алергии? Какво го прави толкова скъпо – научните изследвания, броят опитни мишки или лобистките финансови препратки към определени хора в политическия елит на големите държави, които да продължават да промотират ползата от месо с антибиотици, млечни продукти с отрови и отровни лекарства.

Мечтаем скептицизмът към алтернативните методи на лечение да идва тогава, когато наистина има основание за него. Да хвърляш реплики от рода на „Не ми говорете. Това не става!“ без да си положил и час труд да опиташ, е меко казано проява на лош вкус.

На системата от конвенционални вярвания се осланят слабите, безволевите хора, чието ежедневие се свежда до няколко сериала и задължителен новинарски блок. Мечтаем тези хора да се събудят насред някой сериал и да възкликнат „Опа! Разбрах!“. Вероятно ще е трудно да направят повече от това за един ден, но на следващия ще е различно. Веднъж пробудил се човек става по-решителен. А решителността е незаменим помощник на Промяната.

Мечтаем хората да осъзнаят, че кризите са онези, които предизвикват еволюция, че кризите са поводи за спонтанна Промяна. Разбирането на това явление е и причината, и поводът да превърнем утре в Нов Живот.

Мечтаем хората да отворят очите си за невидимото на пръв поглед и да не се съмняват в това, че то съществува, просто защото не го виждат. Ние не виждаме нашите клетки, но всички вярваме, че те съществуват. Нали?

Мечтаем хората да приемат, че никой по-добре от тях не познава истинските им желания и потребности и че никой не е по-заинтересован от тяхното задоволяване. Само ние можем да намерим решение на проблемите си.

Мечтаем хората да осъзнаят, че в Зона комфорт нищо не расте и не се развива, че тази зона е табу за търсещия Здраве. Време е хората да спрат да робуват на сигурността.

Мечтаем хората да спрат доброволно да робуват на предразсъдъци в подчинение и с послушание да се осланят на морални клишета и да живеят в постоянен страх да не рискуват. Животът ни се предоставя само веднъж! Нима ще пропуснем шанса все пак да опитаме?

Мечтаем хората да осъзнаят, че не е нужно някой обезателно да се появи, за да им покаже посоката. Да, повечето ще са напълно доволни да тръгнат, накъдето им се посочи, защото самите те не знаят накъде са тръгнали. Тази неспособност да мислиш за самия себе си е отчайващо покъртителна и тя води до липса на готовност да защитаваш правото си на щастие и себеосъществяване.

Мечтаем хората да се събуждат с „ЗА МЕН НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!“, защото така се променя светът. Истината е, че във всеки един от нас мъждука силата да промени нещата.